Looprekjes worden ingezet als een stok of elleboogkruk onvoldoende steun geeft. Het is vooral geschikt voor mensen die weinig kracht hebben in de benen of een slecht evenwicht hebben. Een looprek heeft vier poten en geeft daardoor veel steun. Fijn is ook dat het rek, als het wordt losgelaten, niet omvalt.
In deze instructiefilm wordt meer uitgelegd over de verschillende soorten looprekken die er zijn en hoe u er het makkelijkste mee kunt lopen.(de totale duur van de instructiefilm is ca 8.16 min.)

Looprek opstaan of gaan zitten

Als u wilt opstaan, gebruikt u de armleuning van uw stoel om uzelf omhoog te duwen. U moet u niet optrekken aan het looprek, want dat gaat dan omkiepen. en dan zou u kunnen vallen. De achterkant van het looprek moet net iets voorbij uw knieën staan.
Stap voor stap toelichting »

Looprek soorten

Sommige looprekken zijn inklapbaar en dat is handig als het looprek in de auto meegenomen moet worden. Een ingeklapt looprek neemt ook niet veel plaats in.  Als lopen met een rek pijn geeft aan de handen kunt u zachte handenvatten proberen.
Stap voor stap toelichting »

Lopen met een looprek

Lopen met een looprek gaat als volgt: zet het rek naar voren zodat de voeten net achter het rek komen. Zet dan een been naar voren en plaats het andere been bij.  Stap voor stap toelichting »

Looprek hoogte instellen

Lopen met looprek dat niet de juiste hoogte heeft, kan klachten geven aan uw rug en nek. Om de juiste hoogte van het rek te vinden gaat u achter het looprek staan met uw dagelijkse schoenen aan. Houd de armen losjes lang het lichaam en stel het rek zo af dat de handvatten op dezelfde hoogte zijn als uw polsen.  Stap voor stap toelichting »

Met een looprek door een deur

Een deur passeren met een looprek vraagt handigheid, omdat u afwisselend de deur moet openen en het rek moet verzetten. Zorg dat u niet te ver voorover helt om de klink te pakke; zet liever een stapje extra. Stap voor stap toelichting »