E-learning;  binnenkort online!

Wat leert U in de trainingen?

In de e-learning wordt aan de hand van de instructiefilmpjes uitgelegd hoe u goed kunt omgaan met zorghandeling of met hulpmiddelen. Steeds meer mensen zorgen voor iemand die uit het ziekenhuis komt, gehandicapt, langdurig ziek of (hoog)bejaard is. Een familielid bijvoorbeeld, of een vriend, buur of buurtgenoot.

De stoep afstappen met een geopereerd been; hoe doe je dat

De officiële term hiervoor is ‘mantelzorg’. De meeste mantelzorgers hebben er niet bewust voor gekozen om een ander te gaan verzorgen. Het is hen als het ware ‘overkomen’. De vraag waar veel  mantelzorgers mee worstelen is: Hoe doe je dat? Iemand verzorgen… Op deze praktische zorgvragen proberen wij met onze video-instructies en de bijbehorende online training een antwoord te geven. Hoe help ik een ander met aankleden of uitkleden? Hoe help ik iemand bij het wassen, baden of douchen? Welke hulpmiddelen zijn er bij het verzorgen? Hoe help ik bij incontinentie of bij toiletgebruik? Hoe loop ik goed met een loophulpmiddel? Hoe leer ik opstaan na een val?

Door de online training bent u bewuster van de verstrekte informatie en kunt u deze beter onthouden en uitvoeren. Altijd geldt dat het goed is om ook ondersteuning te vragen aan zorgprofessionals of welzijnswerk bij u in de buurt.

Wat en hoe leert u hier?

Binnenkort bieden wij internetles ofwel e-learning aan met videoinstructies over verzorgen en verplaatsen. Een leuke manier om uw kennis te verdiepen! Hopelijk kunt u uzelf of anderen hiermee verder  helpen. Het voordeel van een online cursus is dat u het kunt terugkijken, kunt herhalen en niets verkeerds kunt doen. U kunt eruit halen wat voor u van belang is. Door een online cursus gaat de informatie meer leven, verdiept u uw kennis en kunt u handelingen en informatie beter onthouden.
Vindt u informatie  uit de e-learning handig voor uzelf of voor anderen dan kunt u de informatie via de website Samen Beter Thuis» uitprinten of delen via  de deelknoppen voor mail, twitter of facebook.

Certificaat

U kunt  een online cursus direct beginnen als u zich heeft aangemeld. U hoeft uzelf niet voor te bereiden. Als u de hele cursus hebt doorlopen kunt u aan het eind een certificaat uitprinten. U kunt de les net zo vaak herhalen als u wilt. Het gaat er immers om dat u zo veel mogelijk relevante kennis kunt opdoen om zekerder te kunnen worden in het zorgen voor een ander of voor uzelf.

Duur

De meeste mensen zijn ongeveer 45- 60 minuten per online cursus bezig. Dat is misschien best lang, maar een goede voorbereiding als u bijvoorbeeld met krukken moet leren lopen geeft u ook zelfvertrouwen als het zover is. U kunt lekker de tijd nemen. Als u halverwege stopt, kunt u de volgende keer gewoon verder gaan waar u gebleven was. Ook kunt u altijd alles terugkijken.

Inhoud

De online trainingslessen zijn verdeeld in meerder hoofdstukken of thema’s. In de filminstructies stellen wij u vragen die u kunt beantwoorden en waar u punten mee kunt scoren (en een certificaat).

U kunt ook een deel overslaan of alleen dat bekijken wat u interessant vindt.

Voor wie is de e-learning?

De online trainingen zijn bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in verdieping van kennis om zo lang mogelijk zelfredzaam te kunnen blijven. En wie wil dat niet; zo lang mogelijk thuis blijven wonen en zo zelfstandig mogelijk blijven ook met een handicap, na een operatie of met een (chronische) ziekte.

Organisaties, gemeenten en zorgverzekeraars vragen wij om dit initiatief te ondersteunen en te faciliteren. Stimuleer cliënten, patiënten en burgers om deel te nemen. Biedt de online training aan in uw eigen organisatie. Zie wie  uw deelnemers zijn en ondersteun deze deelnemers met nog meer goede informatie of beloon bijvoorbeeld een behaald certificaat. Deelname maakt  gezond gedrag en positieve gezondheid inzichtelijk. Maak samen met ons de verandering.  Wilt u meer informatie neem dan contact op met info@samenbeterthuis.nl 

Succes!IMG_0583

Wij wensen u heel veel leerplezier met de online cursussen en hopen dat u of degene die u helpt veel aan de informatie zal hebben. Door de informatie goed op te nemen ben u vast en zeker beter voorbereid om zelfredzaam te blijven en de regie in eigen hand te kunnen houden.

Heeft u tips of goede verbeteringen voor onze cursussen mail dan naar info@samenbeterthuis.nl

Thuiszorgorganisaties, fysiotherapeuten en ergotherapeuten kunnen u met verdere raad en daad praktisch bijstaan.Kijk hier voor hulpverleners in de buurt ».

Langer en veiliger thuis blijven? Wij wensen u met deze informatie een Samen Beter Thuis toe!

Vanaf maart 2018 ziet u hier een overzicht van alle trainingen die beschikbaar komen om uw kennis over verzorgen en verplaatsen te vergroten.