Ga naar hoofdinhoud

Aanmelden en achtergrondinformatie? Klik hier.

Hoe kan ik meedoen?

U kunt de cursussen afnemen via onze webshop door op een thema te klikken.  Als u voor het eerst een cursus aanschaft, dient u een persoonlijk abonnement oftewel account aan te maken. Wij vragen hiervoor een aantal gegevens die u moet invullen, waaronder uw e-mailadres. Dit moet beveiligd worden met een wachtwoord van minimaal 8 tekens  vanwege uw privacy. Naar het opgegeven mailadres sturen wij een bericht met een link, waarmee u uw registratie bevestigt. Daarna kunt u inloggen en wordt de door u gekochte cursus automatisch aan uw account gekoppeld. Zorg dat u uw wachtwoord niet vergeet! U kunt de online cursus direct beginnen als u zich heeft aangemeld. Voorbereiding is niet nodig. Heeft u een vraag of lukt het niet? Mail naar info@samenbeterthuis.nl.

Voor wie?

De cursussen zijn bedoeld voor iedereen die is geïnteresseerd in verdieping van kennis en vaardigheden om zo lang mogelijk zelfredzaam te blijven. Want wie wil dat nu niet; zelfstandig zijn en thuis blijven wonen ondanks een handicap, na een operatie of met een (chronische) ziekte. De video instructies bieden informatie voor mantelzorgers, zelfzorgers en iedereen die geïnteresseerd is in thema’s rond zelfredzaamheid. 


Haal een bewijs van deelname en ontvang kortingen!

In de filmpjes worden u vragen getoond. Voor ieder antwoord krijgt u een punt. Als u alle vragen heeft beantwoord krijgt u een bewijs van deelname op naam met een unieke code! Met dit bewijs kunt u 10% korting krijgen bij de thuiszorgwinkel van Medipoint en 40% korting op de pas van onbeperkt leven.

Duur van de cursus

De tijd die u kwijt bent voor de cursus, is de tijd die het filmpje duurt, met een paar minuten extra voor het beantwoorden van de vragen. U kunt rustig de tijd nemen. Als u halverwege wilt stoppen, kunt u de volgende keer gewoon verder gaan waar u gebleven was. Ook kunt u de filmpjes herhaald terugkijken. Uw antwoorden en punten worden onthouden, in verband met het verkrijgen van het bewijs van deelname.  

Inhoud

De cursusthema's zijn gericht op het oplossen van vragen over verzorgen en verplaatsen, die ontstaan door het moeilijker kunnen bewegen. Ze zijn ontwikkeld door vakinhoudelijke specialisten. De thema's gaan onder andere over het leren lopen met hulpmiddelen, het voorkomen van vallen, het gebruik van een rolstoel of trippelstoel, iemand helpen bij het wassen en incontinentiezorg (in ontwikkeling).
In het zoekvenster kunt u een thema zoeken. Binnen het thema kunt u door middel van de zogenaamde bladwijzers, heel gericht informatie vinden. U kunt ook delen overslaan en als u dat wilt alleen datgene bekijken, wat voor u interessant is. 

Kosten?

De kosten per online cursus zijn € 14,70. 
Organisaties en gemeenten kunnen waardecoupons inkopen om de cursussen gratis aan te kunnen bieden. https://www.samenbeterthuis.nl/organisaties De inkomsten worden gebruikt voor doorontwikkeling van ons digitale platform voor een Samen Beter Thuis.


Wie zijn wij?

logo

Samen Beter Thuis is ontstaan in 2014 en is het initiatief van enthousiaste zorgprofessionals, dagelijks actief in de zorg. Hierdoor voelen zij de noodzaak om mantelzorgers en zorgontvangers te ondersteunen, met als doel dat men zich zolang mogelijk zelfstandig kan blijven redden. 
Daarom bieden zij cursussen met video-instructies over praktische vragen rond zorg en bewegen. Cursussen waarbij iedereen die geïnteresseerd is in zelfredzaamheid, kennis en vaardigheden kan testen en verdiepen. En daarvoor nu wordt gewaardeerd met een uniek bewijs van deelname!

Voorgeschiedenis:

Mantelzorgers en patiënten werken hard aan eigen regie, zelfredzaamheid, revalidatie en voorbereiding op zorghandelingen. Wij kregen van onze klankbordgroep feedback:  ‘Wat zou het mooi zijn als wij positieve waardering zouden kunnen krijgen bijvoorbeeld in de vorm van een certificaat voor deze inspanningen.’ 

Zorgorganisaties en gemeenten gaven ons aan, dat zij mantelzorgers en vrijwilligers (de informele zorg) gerichter wilden instrueren en waarderen. Zij gaven ons als feedback dat zij graag wilden weten wie de instructiefilmpjes hadden bekeken, om zelfredzaamheid, eigen regie en positieve gezondheid te kunnen waarderen. Dit is nu mogelijk gemaakt in de vorm van de online cursussen!  Deelnemers die een instructie hebben doorlopen, krijgen een bewijs van deelname met een unieke code. Een organisatie kan vouchers inkopen om de cursussen laagdrempelig beschikbaar te stellen.

Wat maakt deze online cursussen uniek:

  • ze zijn gericht op mensen zonder kennis van zorg, die elkaar en zichzelf willen verzorgen en zelfredzaam willen blijven.
  • ze zijn ontwikkeld door zorg professionals met klankbordgroepen van mantelzorg/zelfzorg.
  • deelnemers krijgen informatie en verdieping aangeboden met succes ervaring.
  • de duidelijke hoofdstukindeling en zoekstructuur in de e-learning filmpjes maken het eenvoudig om nog gerichter naar informatie te zoeken.
  • afronding van de cursus geeft een bewijs van deelname met unieke code. Met dit bewijs wordt waardering mogelijk. Samen Beter Thuis biedt korting in thuiszorgwinkels en 40%korting op de onbeperkt leven pas.

Wat biedt het organisaties (zoals gemeenten/zorg-welzijnorganisaties/zorgverzekeraars/leveranciers)?

  • het biedt een uniek, kant en klaar, innovatief instrument voor deskundigheidsbevordering van informele zorg. Organisaties, gemeenten of  leveranciers kunnen waarde coupons met eigen beeldmerk inkopen om (gratis) deelname te faciliteren. Het volgen van de cursussen bevordert eigen regie en zelfredzaamheid, verlicht de zorgdruk en voorkomt overbelasting.
  • dankzij het unieke bewijs van deelname, kunnen deelnemers gewaardeerd worden. (Bv mantelzorgcompliment, dagje uit, workshop, korting etc.)  

 
 Trailer: "gebruik van Samen Beter Thuis" voor meer zelfredzaamheid. De cursus is te vinden op onze homepagina. Met de instructiefilm kunt u gericht en op maat de informatie vinden die u nodig heeft om zolang mogelijk zelfredzaam te blijven.

Laatste wijziging: woensdag, 12 december 2018, 09:22