IMG_2466

Wijkverpleegkundigen, verzorgenden, paramedici, artsen, apothekers, welzijnswerkers, tandartsen, consulenten WMO-consulenten, mantelzorgmakelaars en alle andere zorgprofessionals die zich aangesproken voelen tot dit platform en mee willen denken in de ontwikkeling hiervan.

Aanleiding voor de ontwikkeling van dit platform:

Meer eigen regie en zelfredzaamheid wordt gewenst van de kwetsbare burgers in onze samenleving. Maar hoe doe je dat als je (vaak) plotseling wordt geconfronteerd met zorgvragen zonder enige voorkennis op dat gebied en weinig tijd hebt om je daarin te gaan verdiepen? Dit  is een probleem waar veel inwoners van de gemeente mee worstelen. Stichting S@men Beter Thuis is ontstaan door deze vraag van mantelzorgers en zorgontvangers en ontwikkelt een ondersteuningsaanbod om deze zorgvragen beter aan te kunnen.

Wat bieden wij u?

 • Een geordend kennisplein (instructiefilmpjes en informatiewijzer naar goede websites) voor de hulpvragen waar men thuis mee worstelt. Deze vragen worden aangegeven en gevoed door de klankbordgroepen (mantelzorgers en zorgprofessionals) waarvoor men zich hieronder kan aanmelden.
 • De kennis uit het platform is gratis en op maat deelbaar (met de delenknop onder aan iedere pagina) met de mensen zonder kennis van zorg. Hierdoor kan uw eigen behandeling ondersteund worden en doelmatiger en effectiever zijn. U ondersteunt actief de eigen regie en zelfredzaamheid. Wij faciliteren u.

Ambities

 • Een telefonische en online (mantel)zorghelpdesk.
 • Veel gestelde vragen beantwoorden.
 • Koppeling naar (sociale) wijkteams van gemeenten.
 • Goede en deelbare filminstructies (door)ontwikkelen.
 • Faciliteren van goede deelbare groepsworkshops “Hoe doe je dat? Tips en adviezen voor mantelzorg en zelfzorg thuis.”

 

 

Wat vragen wij?

 • Draagvlak en bekendheid creëren onder de zorgprofessionals binnen uw eigen organisatie en bij de achterban.
 • Nulde lijn (mantelzorg/zelfzorg/vrijwilligers) op maat met kennis ondersteunen door de informatie van ons platform met hen te delen via het doormailen (envelopje) van een link of gebruik van de web app
 • Lid worden van het platform. Hierdoor toont u betrokkenheid, blijft u op de hoogte en krijgt u de kans mee te denken in de ontwikkeling van het platform binnen uw eigen kennisdomein.
 • Heeft u informatie of kennis die voor mantelzorgers interessant zijn, deel deze dan via ons platform! De informatie wordt op de site en in overleg in ons YouTube kanaal geplaatst. Misschien heeft u vrij toegankelijke webinars op uw vakgebied? Laat het ons weten!
 • Misschien heeft u een aanbod  van deelbare/opschaalbare goede workshops voor informele zorg die wij op ons platform kunnen aanbieden? Of wilt u meehelpen met de ontwikkeling hiervan? Laat het ons weten via info@samenbeterthuis.nl
 • We zijn op dit moment actief in diverse gemeenten Oss, Uden, Bernheze en ‘s Hertogenbosch, Haaren, Peel en Maas, Boxtel. Wij zoeken kwartiermakers die de ontwikkeling in een eigen gemeente willen oppikken en uitdragen (zie site van gemeenten). Voelt u hier iets voor, laat het ons dan weten: info@samenbeterthuis.nl

Inschrijven Zorgprofessional

Wij verzorgen onze communicatie met Mailchimp. Als u zich wilt inschrijven komt u op een nieuwe pagina waarin u uw gegevens kunt invullen.  Wilt u zich uitschrijven kunt u dat eenvoudig doen door op de link in de berichten te klikken

Inschrijven voor de klankbordgroep zorgprofessionals »