Gemeente Haaren
Verslagen en presentaties uit de pilot 2014-2016

Verslag uit de pilot:

Juni 2014 kon S@men Beter Thuis opgericht worden met startsubsidies van Versterking Eerstelijn Zuid Nederland en gemeenten Uden en Oss, ‘s Hertogenbosch en Bernheze. Een erkenning van de problematiek waar de zorg thuis mee worstelt en een erkenning van onze passie om daar samen iets aan te gaan doen. Wij geloven in het op gang brengen van een beweging. Een beweging van een kanteling in zorgen. Niet zorgen voor, maar zorgen dat. Delen van kennis en waarden in een open platform kan burgers, instellingen, en overheden maatschappelijk veel rendement leveren. Preventie en maatschappelijk rendement zouden meer erkenning en waardering moeten gaan krijgen. Wij voelen als zorgprofessionals de urgentie in de praktijk van alledag om eigen regie  en zelf-en samenredzaamheid praktisch te kunnen ondersteunen. In gang zetten van positieve gezondheid. Wij bieden bottom up innovatie, een proeftuin, fieldlab, kennis, klankbordgroepen, input van ruim 70 zorgprofessionals. Wij geloven in de bedoeling en wensen van mensen tot behoud van gezondheid, behoud van zelfredzaamheid, behoud van regie.

Dankzij de bovenstaande partners en ambassadeurs konden wij van start. Wij kunnen deze beweging alleen doorzetten met partners die ook geloven in “shared values en shared businescases”.

Kruip in de huid van een van de bijna 4 miljoen mantelzorgers en erken en help! Wilt u ook uw maatschappelijke verantwoordelijkheid op een positieve manier bekrachtigen, reik ons dan een hand en help ons vanuit de echte dagelijkse praktijk iets te laten bloeien!

NB

27 juni 2016 verzorgden wij in Oss  in samenwerking met de VNG (vereniging nederlandse gemeenten) een zeer gevarieerde, informatieve bijeenkomst voor beleidsmakers van gemeenten. Uitnodiging Samen Beter thuis 27 juni 2016 Oss>> Zorg voor kracht door kennisoverdracht. De presentaties zijn terug te zien: presentaties bijeenkomst 27 juni>>

Informatie voor ambassadeurs gemeenten mei 2016>>