Hulplijnen per categorie

Hulplijnen gemeenten
De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt uitgevoerd door de gemeenten. Iedere gemeente heeft een WMO loket. De burger kan via dit loket toegang krijgen tot alle WMO-voorzieningen. Lees voor meer uitleg en klik op de derde rode balk:

Gemeente en Wet Maatschappelijke Ondersteuning »

Hulplijnen organisaties

De mantelzorglijn van MantelzorgNl»030 – 760 60 55 

De Mantelzorglijn is elke werkdag bereikbaar.
Vragen stellen kan ook per mail: mantelzorglijn@mantelzorg.nl.
MantelzorgNl is de landelijke vereniging die opkomt voor iedereen die zorgt voor een ander. Als familielid, buur, vriend of ‘gewoon’ uit solidariteit. Als mantelzorger of zorgvrijwilliger.

Anonieme hulp op afstand: de Luisterlijn»  0900 – 0767

De Luisterlijn (voorheen Sensoor) is een landelijk netwerk van anonieme hulp op afstand. In heel Nederland zijn er 26 locaties van de Lusiterlijn. Daarmee zijn ze de grootste telefonische hulpverlener van Nederland.

Hulplijnen zorgverzekeraars

Hulplijnen zorgverzekeraars voor mantelzorg

Zelfzorg en mantelzorg informatie per sponsor

Uden

Hulp en ondersteuning in Uden>> Wegwijzer naar hulp en ondersteuning >> Sam sam; gratis diensten, voor en door buren>>

Lees meer

Oss

Toegang sociale wijk team Oss:  088 - 3742525. Dit nummer kunt u bellen om vragen te stellen aan uw sociaal team in uw wijk. gemeente Oss en mantelzorg informatie site van de mantelzorgmakelaar zoeken in sociale kaart Oss thuiszorgorganisaties in Oss...

Lees meer

‘s-Hertogenbosch

wijkpleinen ‘s-Hertogenbosch In ‘s-Hertogenbosch zijn zeven wijkpleinen in verschillende wijken. Daar kunt u terecht met vragen over wonen, zorg, welzijn en inkomen,maar ook voor mantelzorgondersteuning, vrijwilligerswerk en activiteiten in uw wijk. In het wijkplein...

Lees meer