Hulpmiddelen kopen: leveranciers

Hulpmiddelen kopen?

Hieronder staan een aantal leveranciers die op ons pad kwamen en die hulpmiddelen verkopen.

able2.nl » Able2 levert uitsluitend via de vakhandel; medische speciaalzaken, thuiszorgwinkels, webwinkels, revalidatie en speciaalzaken, apotheken en zorginstellingen. Leverancier van hulpmiddelen die kunnen ondersteunen bij activiteiten van het dagelijksleven

comfortland » Een onderneming met als activiteit de verkoop van een breed assortiment producten , onder andere voor (actieve) senioren in Nederland, België en Duitsland. Comfortland heeft een groot aantal van deze producten bij elkaar gebracht en is continue actief om haar assortiment uit te breiden en te verfijnen. De producten van Comfortland zijn te koop via haar Webwinkel en ter ondersteuning van de verkoop worden periodiek nieuwsbrieven en catalogi uitgegeven.

eengoedhulpmiddel.nl» FirevaNed, de branchevereniging van fabrikanten en importeurs van hulpmiddelen, richtte in 2008 de website EenGoedHulpmiddel.nl op om de zorgvrager de weg te wijzen in hulpmiddelenland.

leefcomfort.nl» Leefcomfort is opgericht in 1995 door Ina van Veldhuizen (1954) en Jan van Heiningen (1951). Met hun expertise betreffende meubels, meubelleder en meubelstoffen, ontwerpen, techniek, ergonomie en belastingen en eigenschappen van het lichaam bij zitten en slapen hebben zij zich al snel ontpopt als de experts van Nederland waar het om het betere zitten en slapen gaat.

max welzijnswinkel» Het doel dat Max welzijnswinkel voor ogen heeft, is om uw leefomstandigheden zo prettig mogelijk te maken. Omdat iedereen weleens een lichamelijk ongemak ondervindt en daar dan zo min mogelijk door belemmerd wil worden, bied MAX welzijnswinkel u een totaalconcept aan comfort artikelen. Zo heeft MAX welzijnswinkel een oplossing voor uw douche probleem wanneer u een lichaamsdeel in het gips heeft, maar ook als u niet meer veilig in uw instap bad kan. Dus als u op zoek bent naar een oplossing bij een lichamelijk ongemak om hier zo min mogelijk door belemmerd te worden, bied MAX welzijnswinkel u de oplossing. Om u zo goed mogelijk te kunnen bedienen, hebben wij mobiele showrooms. De mobiele showrooms zijn uitgerust met de door u geselecteerde artikelen en komen geheel kosteloos en vrijblijvend bij u langs voor een eerlijk en duidelijk advies.

Senzup» is gespecialiseerd in kwaliteitsproducten die het dagelijks comfort in uw woning verhogen. Vaak is een kleine aanpassing voldoende om weer vrij te kunnen bewegen in uw huis en zelfstandig alle dagelijks handelingen uit te voeren. Zij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze voor een instapbad, traplift, hoog/laag keuken of zelfs een complete WMO-unit. Met de producten van Senzup blijft uw huis uw ‘thuis’.

Vitility» In de ochtend komen we uit bed, nemen een douche en kleden ons aan. We maken ontbijt en gaan werken. Voor de meeste mensen is dit een moeiteloze dagelijkse routine. Helaas is dit voor veel mensen niet het geval. Ze kunnen niet zelfstandig uit bed komen, of zelfstandig douchen en hebben misschien hulp nodig bij het aankleden. Deze mensen zijn altijd afhankelijk van iemand anders, omdat ze niet bewust zijn van producten die hulp bieden met deze taken. De juiste producten, goed ontworpen, geeft mensen gehinderd met beperkte beweging/ kracht, hun zelfstandigheid terug. Door weer zelfstandig te kunnen zijn, krijgen deze mensen meer zelfvertrouwen en meer waardigheid. Met de producten van Vitility kunnen deze mensen weer zelfstandig uit bed komen, douchen, aankleden en zelfs ontbijt maken door gebruik te maken van goed doordachte en comfortabele producten. Vitility’s producten staan voor een comfortabel en slim design in alles wat we doen.

Zorgthuiswinkel» zorgartikelen aan huis afgeleverd.

Wandelstok expert» Op deze pagina vindt u alle wandelstokken die deze wandelstok expert in zijn assortiment aanbiedt. Van kleurrijke design wandelstokkken van Sabi tot opvouwbare wandelstokken en zitstokken van Elite. Misschien vindt u een wandelstok met anatomische handgreep wel prettig om mee te lopen of heeft u liever een wandelstok met zitje zodat u tussendoor kunt uitrusten. Wat voor wandelstok u ook zoekt in dit menu vindt u vast een wandelstok die voldoet aan uw wensen. Kijk voor de instructie van wandelstokken op https://samenbeterthuis.nl/ondersteuning/verplaatsingen-binnenshuis/helpen-bij-lopen/stok/

Uw rollator » Met een ruime keuze in rollators bent u ervan verzekerd dat u altijd de juiste keuze kan maken, aldus deze webwinkel. De modellen zijn gegarandeerd gemaakt met de beste materialen waardoor u verzekerd bent van kwaliteit. De rollators worden met zorg uitgezocht zelf getest. Hoe kiest u de juiste rollator?

Stelcomfortshop.nl »

Thuiszorguitleen / hulpmiddelen leveranciers

Thuiszorguitleen

Dankzij de Zorgverzekeringswet (ZW) kunt u bepaalde producten gratis lenen. Volgens deze wet heeft iedere Nederlander namelijk recht op een kosteloos verpleegpakket. Bekijk hier»  voorbeeld van het leenassortiment.

Hulpmiddelen leveranciers van uitleenartikelen (ook verhuur en koop)

 • vegro.nl»
  Vegro is de grootste leverancier voor kortdurende uitleen (max. 6 maanden). In de thuiszorgwinkels kunt u zorg artikelen kopen», huren» en lenen».
  Thuiszorgwinkels van Vegro» U kunt ook online artikelen bestellen. Vraag advies of begeleiding bij een thuiszorgverpleegkundige of bij een therapeut.
 • Joerns.nl»  biedt goede expertise op het gebied van anti decubitus matrassen en bedsystemen, patiënten tilliften en producten voor negatieve druk wondtherapie. Gezien de complexiteit van de hulpvragen werken zij voornamelijk via zorgprofessionals.
 • welzorg.nl» Welzorg is gespecialiseerd in advies, verkoop, service, aanpassing en verhuur van (revalidatie)hulpmiddelen voor ouderen en mensen met een beperking. U kunt niet terecht voor kortdurende uitleen. Welzorg levert veel van hun producten via gemeenten waar ze contracten mee hebben.
 • medicura.nl» Medicura is een service organisatie voor het lenen, huren en kopen van medische hulpmiddelen aan particulieren en zorginstellingen in het zuiden van het land: Thuiszorgwinkels van Medicura». Medicura werkt samen met thuiszorgorganisaties, zorginstellingen en zorgverzekeraars.
 • Kersten.nl»
  Kersten is de ook aanbieder van zorg- en welzijnsproducten in Nederland. U kunt er terecht voor advies, koop, huur of leen.
Domotica

Leveranciers van domotica

Het woord Domotica is een samentrekking van domus (woning) en telematica. Domotica staat voor elektronische communicatie tussen allerlei elektrische toepassingen in de woning en woonomgeving ten behoeve van bewoners en dienstverleners. In een Domotica woning worden zorgtaken, communicatie, ontspanning en andere huiselijke bezigheden door talrijke elektrische apparaten en netwerken gemakkelijker gemaakt.

Thuisleefgids»
Deze gids geeft o.a. informatie over domotica. De oprichtster van Thuisleefgids.nl (Ilse Schoormans)  zagen het belang van het starten van een online consumentenplatform om de consument en professional te helpen. Ilse Schoormans zegt hierover: “We willen mensen helpen om weer overzicht te krijgen zodat zij zelf goede keuzes kunnen maken. Op basis van onafhankelijke productinformatie, ervaringen van andere gebruikers en de meningen van experts. Hiermee kunnen consumenten vervolgens met een eenvoudige klik het product of de dienst bestellen bij de leverancier. We helpen mensen ook om hun eigen situatie in kaart te kunnen brengen door middel van een digitale keuze-assistent, en ze kunnen vragen bij ons neerleggen waarbij wij ze kunnen adviseren. Dit is geen nieuw model maar bestaat al langer in andere branches, denk hierbij aan bijvoorbeeld; Funda.nl, beslist.nl of kieskeurig.nl. We zagen deze behoefte ook ontstaan in deze ontluikende consumentenmarkt.

Domoticawonenzorg.nl»
De laatste jaren komen er steeds meer én betere ICT-hulpmiddelen op de markt om op afstand zorg te bieden. Hoe kan deze slimme technologie in de woning (domotica) ouderen en mensen met een handicap helpen? En waar moet u op letten bij het maken van een juiste keuze? Als u abonnee wordt van de Kenniscirkel van Vilans, bent u verzekerd van onafhankelijke en betrouwbare informatie.

Stoelhulpmiddelen

Stoel hulpmiddelen

Hulpmiddelen om makkelijker uit een stoel op te staan of te gaan zitten:
Schuifmat : Een voorbeeld van een glijmat om iemand gemakkelijk in de (rol)stoel te kunnen verplaatsen
Zitspecialist Jos Janssen : Gespecialiseerd in individueel op maat gemaakte fauteuils en het unieke tweepersoons hoog laag bed. video stoelverplaatser met wielen
Verrijdbare (sta op) stoel (een sta- op stoel met aanschuiffunctie, een aanschuifstoel, een hoog-laag stoel)

Trippelstoelen

http://www.trippelstoel.com/ http://www.medross.nl/nl/ Sowecare trippelrolstoel

Bekijk ook onze videoinstructies over het gebruik van een trippelstoel 

Leveranciers van verplaatsings hulpmiddelen in en rond het bed