Het voedingscentrum: onafhankelijke adviezen voor gezonde voeding
Goede voeding is belangrijk voor iedereen. Nog belangrijker is goede voeding als u niet helemaal gezond bent. Hoe vindt je goede informatie over voeding? Daarom willen wij u graag met steun van de diëtisten uit onze klankbordgroep,  via deze site tips geven om goede informatie te kunnen vinden over dieet en voeding.

Het Voedingscentrum is de autoriteit die consumenten wetenschappelijk onderbouwde en onafhankelijke informatie biedt over een gezonde, veilige en meer duurzame voedselkeuze. Het voedingscentrum wordt gefinancierd door de overheid.

We vinden het belangrijk dat eerlijke informatie voor iedereen beschikbaar is, omdat goede voeding een belangrijke basis is voor een gezond leven. Zij helpen je daarom aan onafhankelijke informatie, met een wetenschappelijke onderbouwing.

Voedingscentrum; adviezen voor gezonde voeding »

Voeding bestellen

Voor veel mensen die niet goed van huis af kunnen zoals ouderen, patiënten, mensen met een beperking of chronische ziekte is het fijn als zij maaltijden kunnen bestellen die aan huis worden bezorgd. Regionale welzijns organisaties kunnen u daar vaak goed over adviseren.

Telefonisch of via internet een pizza of chinees bestellen en aan huis laten bezorgen is voor veel mensen een regelmatige vanzelfsprekendheid. Als iemand tijdelijk of voor een (langere) periode niet voor zichzelf of voor een ander kan koken, dan schiet een gezonde maaltijd er snel bij in. Toch zijn er verschillende mogelijkheden om toch voor een periode aan een lekkere, gezonde maaltijd te komen. We zetten het hier op een rijtje.

De volgende mogelijkheden zijn landelijk bereikbaar:

  1. Vriesvers ingevroren maaltijden. In het eerste geval is het mogelijk om voor een aantal dagen tegelijkertijd maaltijden te bestellen.
  2. Dagelijks aan huis geleverde warme maaltijd. Voor beide opties geldt: bij bestelling kan men een eigen menu samenstellen.
  • In de woonwijk op zoek naar een thuiskok die volgens afspraak kookt. Dit kan via Bijzonder Thuisafgehaald». Ze kunnen een bijzondere thuiskok uit de buurt zoeken die wat kan betekenen. Denk bijvoorbeeld aan het koken op een vaste dag per week. Het doorbellen van maaltijdenaanbod als je niet zo goed kunt omgaan met de computer. Het langsbrengen van een maaltijd als je niet goed ter been bent. Of ze gaan op zoek naar een bijzondere thuiskok in de buurt».

De website “Alles zelf” verwijst naar maaltijden aan huis »

Sondevoeding

Er zijn situaties dat u geconfronteerd wordt met het gebruik van sondevoeding. Vraag bij uw zorgprofessional naar het juiste gebruik en de toediening daarvan. Hieronder vindt u een video met informatie over het plaatsen van een sonde. Mogelijk geeft u dat wat meer ondersteuning in uw inzicht hoe een sonde werkt.

Filmpjes sondevoeding»

  • Hoe is het om een neus/ maag sonde te hebben:

Nutricia laat patienten aan het woord over hun ervaringen met een sonde »

Mocht u goede informatie hebben over het gebruik van een sonde pomp; laat het ons dan weten. info@samenbeterthuis.nl