Het voedingscentrum: onafhankelijke adviezen voor gezonde voeding

Goede voeding is belangrijk voor iedereen. Nog belangrijker is goede voeding als u niet helemaal gezond bent. Hoe vindt je goede informatie over voeding? Daarom willen wij u graag met steun van de diëtisten uit onze klankbordgroep,  via deze site tips geven om goede informatie te kunnen vinden over dieet en voeding.

Het Voedingscentrum is de autoriteit die consumenten wetenschappelijk onderbouwde en onafhankelijke informatie biedt over een gezonde, veilige en meer duurzame voedselkeuze. Het voedingscentrum wordt gefinancierd door de overheid.

We vinden het belangrijk dat eerlijke informatie voor iedereen beschikbaar is, omdat goede voeding een belangrijke basis is voor een gezond leven. Zij helpen je daarom aan onafhankelijke informatie, met een wetenschappelijke onderbouwing.

Voedingscentrum; adviezen voor gezonde voeding

Voeding bestellen

Voor veel mensen die niet goed van huis af kunnen zoals ouderen, patiënten, mensen met een beperking of chronische ziekte is het fijn als zij maaltijden kunnen bestellen die aan huis worden bezorgd. Regionale welzijns organisaties kunnen u daar vaak goed over adviseren.

Alles zelf verwijst naar maaltijden aan huis »

Sondevoeding

 

  • Er zijn situaties dat u geconfronteerd wordt met het gebruik van sondevoeding. Vraag bij uw zorgprofessional naar het juiste gebruik en de toediening daarvan. Hieronder vindt u een video met informatie over het plaatsen van een sonde. Mogelijk geeft u dat wat meer ondersteuning in uw inzicht hoe een sonde werkt.

3D filmpjes sondevoeding (ziekenhuis Gelderse Vallei) laat zien hoe sondes geplaatst worden »

 

  • Hoe is het om een neus/ maag sonde te hebben:

Nutricia laat patienten aan het woord over hun ervaringen met een sonde »

 

Mocht u goede informatie hebben over het gebruik van een sonde pomp; laat het ons dan weten. info@samenbeterthuis.nl