Wegwijs als mantel- en zelfzorger

Wegwijs als mantel- en zelfzorger

Goede informatie voor mantelzorg en zelfzorg

Hoe vind je als mantelzorger of zelfzorger goede informatie? Het is zoeken naar de speld in de hooiberg. S@men Beter Thuis wil uw gids zijn in het vinden van goede en betrouwbare informatieve websites die u verder kunnen helpen op alle domeinen waar u in uw zorgtaken ineens mee te maken kunt krijgen. Hoe zit het met de medicijnen? Hoe krijg ik goede informatie over ziekten, voeding, vergoedingen, therapie, wet en regelgeving. Welke organisaties kunnen mij steunen en hoe kan ik die bereiken? Typ in het zoekvenster het woord in waar u naar op zoek bent, of kijk in de thema’s of er iets voor uw gading tussen staat.

Thuis leren om de tillift te gebruike

Door de veranderingen in de zorg kan er ook iets misgaan. Bijvoorbeeld dat u niet de zorg en ondersteuning krijgt die volgens u nodig is. Gaat er bij u iets mis? Meld uw incident via de incidentmelder, een initiatief van de patientenfederatie Nederland. Hier worden problemen gebundeld en samengebracht en onder de aandacht van verantwoordelijke partijen gebracht, zoals zorgkantoren, gemeenten en de landelijke overheid. Zij kunnen de problemen die onder hun aandacht komen benutten. Bijvoorbeeld door hun beleid waar nodig bij te stellen en organisaties op hun verantwoordelijkheden te wijzen. Uw melding draagt zo bij aan verbetering van de zorg. Uw melding wordt anoniem verwerkt.

Melden van een incident »

Hoe blijven we veilig op de been?

 

 

 

 

 

Informatieknoppen per thema:

About The Author

S@men Beter Thuis biedt praktische ondersteuning aan zorgontvangers en hun mantelzorgers. Informatieve instructiefilmpjes, tips en verwijzing naar praktische informatie. Heeft u een aanvulling of opmerking? Laat het ons weten via de deelknop op deze pagina of een e-mail naar info@samenbeterthuis.nl. Wilt u meedenken via één van onze klankbordgroepen: Meld u aan