Websites met adviezen over aanpassingen in en rond de woning

Langerthuisinhuis»
Langer Thuis in Huis is de digitale gids voor senioren die graag veilig en prettig langer thuis blijven wonen. U vindt hier informatie over hulpmiddelen, leveranciers, financieringen maar ook tips om vitaal te blijven en leuke dingen te doen.

Huis op maat»
Op deze site kunt u testen hoe veilig uw huis is. U kunt ook leveranciers vinden voor het aanpassen van de woning, en heel veel handige tips.

thuisleefgids en info over wonen »
Een onafhankelijke consumentenplatform met informatie over producten en diensten die bijdragen aan langer en zelfstandig thuis wonen. Vanuit dit overzicht kunt u producten en diensten met elkaar vergelijken en tevens ervaringen van gebruikers en experts inzien.

Van alles voor comfortabel, veilig en zelfstandig wonen

Zlimthuis.nl »
Iedereen wil graag veilig en fijn wonen. Daarom heeft Zlimthuis een totaalpakket aan advies en slimme oplossingen op het gebied van comfort en veiligheid thuis. Van inspiratie tot realisatie.

Hulpmiddelenwijzer van Vilans over woningaanpassing »
Hulp nodig bij alledaagse activiteiten? Maar welke oplossingen zijn er? En welke past het best bij jou? Met de Hulpmiddelenwijzer  van Vilans kun je informatie vinden voor jouw probleem! Onder andere over woningaanpassingen.

Hulp bij klussen, woningaanpassingen en info mantelzorgwoning

Overzicht hulp bij klussen in huis en tuin: Alleszelf.nl »

Vlok.nl »
De VLOK is sinds de oprichting in 1983 uitgegroeid tot dé brancheorganisatie voor klussenbedrijven. De VLOK hecht veel waarde aan kwaliteit en persoonlijke service. De VLOK wil een bindende factor zijn voor de klussenbranche. De VLOK ondersteunt klussenbedrijven op het gebied van vakmanschap en ondernemerschap en is ook aanspreekpunt voor klanten.

Duo-wonen.nl »
Met een mantelzorgwoning wil Duo-Wonen met u meedenken om als gezin of familie dicht bij elkaar te wonen, ook bij een toenemende zorgvraag. Wit u zelfstandig blijven wonen in het eigen sociale netwerk, met behoud van privacy? In overleg met u realiseren zij woonoplossingen op het gebied van het plaatsen van mantelzorgwoningen en aanbouw zorgkamers aan bestaande woningen. Ze begeleiden u hierin, geven advies en denken met u mee over bijbehorende hulpmiddelen.

De mantelzorgwoningen kunnen tijdelijk (tijdelijk varieert van enkele jaren, tot tientallen jaren) worden neergezet in de omgeving van een bestaande woning, zoals in de tuin. De woning wordt helemaal aangepast aan de wensen van de toekomstige bewoner(s). Dit kunnen uw bejaarde ouder(s), een jongvolwassene of een dierbare vriend of kennis met een zorgvraag zijn.
De zorgverlening samen met een thuiszorg bij u in de buurt en zorgende familieleden kan daardoor goed gecombineerd worden bij een toenemende zorgvraag.

Pasaan.nl »
PasAan realiseert in overleg met u woonoplossingen die erop gericht zijn om zelfstandig te blijven wonen in het eigen sociale netwerk. Dit omvat oplossingen als de mantelzorgwoning en de aanbouw-zorgkamer, maar ook de bijbehorende hulpmiddelen, adviezen en begeleiding. Op deze website treft u veel informatie, films en andere ervaringsverhalen.

Handy-wijzer.nl»

Aanpassingen bij de trap - traplift
Kijk op onze informatiepagina: Alles over trapliften: Info over trapliften Samen Beter Thuis »

Of kijk op de afspeellijst hierover in ons YouTubekanaal; afspeellijst YouTube: Traplopen, hulpmiddelen en traplift »

Aanpassingen in de keuken
Hoe moet ik een keuken aanpassen als ik een handicap heb? Op deze websites vindt u goed informatie over aanpassingen van een keuken.

aangepaste keukens; info van Vilans hulpmiddelenwijzer »

domicare: aangepaste keukens»

Aanpassingen in de badkamer

Hulpmiddelenwijzer »
De hulpmiddelen wijzer van Vilans helpt u op weg met vele hulpmiddelen. Ook staat er informatie over hulpmiddelen bij het baden en douchen, en waar hulpmiddelen te verkrijgen zijn.

KipCare.com »
Een leuke tip misschien. Moeten er snel sanitaire voorzieningen worden gerealiseerd, zonder een verbouwing? De KipCareOne is een snelle en eenvoudige oplossing! Binnen twee uur levert dit bedrijf een complete en compacte badkamer in uw huis. Dankzij de eenvoudige aansluitingen kan  hij overal in uw huis geplaatst worden. En dit alles zou zonder hak- of breekwerk kunnen!

Molenaar; badkameroplossingen »
Deze leverancier biedt o.a. oplossingen voor uw badkamer en is gericht op de seniorenmarkt.

Zoeken naar een aangepaste woonvorm

Woonz.nl »   platform waar vraag en antwoord voor wonen, service en zorg voor senioren samenkomt.

Beter Oud overzicht zelfstandig wonen»

Fokuswonen »  Vrijheid en gewoon wonen met een fysieke beperking of handicap. Fokus maakt het mogelijk. Zij verlenen assistentie bij algemene dagelijkse levensverrichtingen, zoals aan- en uitkleden, toiletgang en eenvoudige verpleegtechnische handelingen. De cliënt bepaalt wanneer, waarbij en hoe. 24 uur per dag, 7 dagen per week. Zo houdt hij zelf de regie over zijn leven!