Informatie voor blinden of slechtzienden

Informatie voor blinden of slechtzienden

visio.org »

Visio is het expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen. Zij hebben veel specialistische kennis en expertise in huis en werken voortdurend aan nieuwe methodieken en producten.

lowvisiontotaal.nl »

Waar anders dan op de plek waar u het nodig heeft kan er beter worden beoordeeld welke hulpmiddelen bij u passen? Dit zal in vele gevallen in uw eigen huis zijn, maar kan bijvoorbeeld ook op de werkvloer. De speciaal opgeleide Low Vision Specialist van Low Vision Totaal komt daarom graag kosteloos en vrijblijvend bij u langs.

 

Informatie voor slechthorenden en doven

Informatie voor slechthorenden en doven:

stichting Hoormij; info over slechthorendheid »

De NVVS (Nederlandse Vereniging voor Slechthorenden) is dé belangenvereniging voor iedereen met hoorproblemen. Het gaat hierbij o.a. om slechthorendheid, oorsuizen (tinnitus), overgevoeligheid voor geluid, ziekte van Ménière, cochleaire implantatie, brughoektumor. De NVVS wil dat mensen met een hoorprobleem optimaal kunnen functioneren in de samenleving.

hoorwijzer.nl »

Biedt informatie over hoortests, specialisten, hulpmiddelen en vergoedingen. Ook kunnen slechthorenden er met elkaar ervaringen uitwisselen. Deze ervaringen kunnen ze gebruiken bij het kiezen van een audicien, hoortoestel en zorgverzekering.

Oorakel.nl »

Advies- en informatiecentrum over slechthorendheid.

Leveranciers van hoorapparaten:

Hoorzaken: Website met informatie over het gehoor, slechthorendheid en oorsuizen »

Beter Horen »

Schoonenberg horen »

Leveranciers van communicatiehulpmiddelen

Informatie over communicatiehulpmiddelen

RDG kompagne; hulpverlening/expertise/dienstverlening »

rdgKompagne is de grootste leverancier in Nederland op het gebied van communicatiehulpmiddelen (of spraakcomputers), computeraanpassingen en omgevingsbediening voor mensen met een handicap.