Het jaar 2017 van S@men Beter Thuis

Het jaar 2017 was een enerverend jaar voor Samen Beter Thuis. 2017 vloog om en we willen graag delen wat ons dit jaar bezighield.

Wat bood 2017?

 • 150 gratis filmpjes» die praktische hulp en informatie bieden en eenvoudig online te bekijken en te delen zijn!
 • De instructie filmpjes werden 3.000.000 keer bekeken! En wordt u misschien ons 3000 YouTube abonnees» ? Wij werken continu aan verbetering van de website. Dit kwartaal hadden we 25% meer bezoekers op de website. De website wordt continu verbeterd en ontving 3000 bezoekers per maand. ·
 • Een mooi interview en publicatie in Arts en Auto» over onze webapp
 • Wij willen graag dat de filmpjes en informatie de mensen bereiken die dat nodig hebben. Daarom hebben we een “ kwartiermakerspakket»” ontwikkeld om ondersteuning te kunnen bieden aan gemeenten en organisaties. De gemeente Haaren (NB) was onze koploper. Dankzij het vertrouwen van de gemeente Haaren konden we van start met beeldverhalen uit de dagelijkse praktijk». We blijven ook in 2018 in gesprek met gemeenten en geïnteresseerde organisaties, die mantelzorg en zelfzorg wil ondersteunen met hulp van nieuwe media.
 • Dankzij een innovatiesubsidie van de gemeente Oss konden we experimenteren met het maken van meerdere webinars» (interactieve les op internet) met innovatie subsidie van de gemeente Oss. De ervaring die we opdeden gaf aanleiding tot nieuwe inzichten en ideeën waar we in de toekomst graag verder mee willen gaan! Rapportage 2017 evaluatie Webinars»
 • Ontwikkeling van e-learning» “ Helpen bij douchen” in samenwerking met ledenorganisatie Thebe extra. Dit stimuleerde onze eigen zoektocht naar het ontwikkeling van inspirerende e-learning» gericht op mantelzorg-zelfzorg. Daar gaan we in 2018 stappen in zetten.
 • Samen Beter Thuis vindt het  belangrijk dat professionals in de zorg aandacht hebben voor mantelzorg. Daarom hielpen we mee bij de ontwikkeling van een lespakket voor paramedici met de mantelzorgtoolkit van Vilans» als basis. Hoe kunnen therapeuten beter helpen bij het helpen….
 • Ontwikkeling van banners-widgets voor op websites van geïnteresseerde partners.
 • Er werden diverse aanvragen gedaan voor financiële ondersteuning. https://www.samenbeterthuis.nl/doe-mee/wensenlijst»
 • We kijken terug op veel inspirerende gesprekken en bijeenkomsten met partners waar we (strategische) samenwerking mee zoeken. (Vilans, VGZ, Mezzo, Umenz, Vegro, Pantein extra, Thebe extra, Seniorenservice, GGD, stichting incontinentie, ROC’s en vele andere enthousiaste mensen uit het werkveld die reageren op het aanbod van Samen Beter Thuis.)
 • Lokaal werd samenwerking gezocht met het Rode Kruis, welzijnswerk Ons Welzijn,  verbindingen gelegd in de proeftuin de Ruwaard, en gemeente.
Samen Beter Thuis ondersteunde ook in 2017 met tips en adviezen in de vorm van
video-instructies» de zelfredzaamheid thuis.
24 uur per dag en 7 dagen in de week online beschikbaar en deelbaar! Het platform helpt u om de weg te wijzen naar goede informatie.
9 December hebben we tot ons groot verdriet afscheid moeten nemen van Suzan Cornelissen. Het was een feest om met Suus samen te kunnen werken om de website Samen Beter Thuis vorm te geven. Dit deden we met haar bedrijfsformule; inspireren, co-creëren en realiseren. Wij zullen doorgaan in deze geest en met haar motto: “ Zelfstandig… Voor elkaar!”
In memoriam Suzan Cornelissen»