S@men Beter Thuis ondersteunt mantelzorg en zelfzorg: zelfredzaamheid op maat

Bent u als organisatie geïnteresseerd in het ondersteunen en stimuleren van zelfredzaamheid van mantelzorg en zelfzorg? Vindt u preventie en positieve gezondheid belangrijk? Wilt u ontzorgd worden en gebruik maken van een
kant-en-klaar product? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Eigen regie en zelfredzaamheid op maat!

Hoe kun je voorkomen dat zorgers thuis overbelast raken? Goede en praktische informatie en cursussen op maat, passend bij de hulpvraag van zorgontvangers en mantelzorgers, kan daarbij helpen. Anders krijgen mantelzorgers en zelfzorgers onvoldoende, incorrecte of juist teveel informatie. Samen Beter Thuis staat voor: “Niet zorgen voor, maar zorgen dat”. Ons platform is ontwikkeld vanuit de dagelijkse praktijk.

Wie is Samen Beter Thuis?

Samen Beter Thuis is een open digitaal platform. Het ondersteunt de zelfredzaamheid en eigen regie van mensen in de thuisomgeving. Het is ontstaan en wordt onderhouden met inbreng van klankbordgroepen van mantelzorgers, zorgontvangers en welzijns- en zorgprofessionals. Tientallen informatieve video’s en daaraan gerelateerde cursussen adviseren over allerlei vormen van ondersteuning bij mantelzorg en zelfredzaamheid. Het aanverwante YouTube kanaal biedt een bibliotheek van voorgeselecteerde video’s voor zorg en welzijn. Daarnaast is Samen Beter Thuis een wegwijzer (gouden gids) voor de vele hulpvragen die leven bij de zorg thuis.  De 150 video instructies zijn bijna 3,5 miljoen keer bekeken en misschien wordt u onze (gratis!) vierduizendste YouTube abonnee? Lees verder in pers en media»

Uniek…

Uniek in ons aanbod is dat wij organisaties en gemeenten de mogelijkheid bieden de mantelzorger of zelfzorger te leren kennen, op maat te ondersteunen en te waarderen.  Dat doen we middels e-learning»  die is geïntegreerd in onze informatieve instructiefilmpjes over verplaatsen en verzorgen (in ontwikkeling). Als organisatie kunt u de online cursussen aanbieden in de vorm van waardecoupons» met uw eigen logo. Het bewijs van cursusdeelname bevat een unieke code die u naar eigen inzicht kunt waarderen. Als Samen Beter Thuis bieden wij uw deelnemers korting aan bij thuiszorgwinkels.
Daarnaast bieden wij een kant-en-klaar marketingpakket. Denk aan een banner naar onze informatieve website boordevol praktische tips, tricks, adviezen, ansichtkaarten of posters.
Met workshops en/of webinars kunnen wij uw organisatie bij implementatie ondersteunen.
Of wilt u alleen een advertentie zetten op onze website op een veel bezochte pagina of een andere vorm van promotie?
U kunt onze informatie ook op een andere manier benutten voor uw doelgroep, zoals bijvoorbeeld in een (web)app of in lespakketten? Informeer bij info@samenbeterthuis naar de mogelijkheden.

Hieronder vindt u meer uitleg over ons aanbod ter ondersteuning van uw medewerkers, mantelzorgers, patiënten en vrijwilligers.

Klik op de rode balk om het menu uit te klappen

1. Online cursussen: kennis en vaardigheden testen? Met een uniek persoonlijk bewijs van deelname!

Waarom online cursussen voor mantelzorg en zelfzorg?

 • Mantelzorgers en patiënten werken hard aan eigen regie, zelfredzaamheid, revalidatie en voorbereiding op zorghandelingen. Wij kregen tijdens de pilot (2014-2016) van onze klankbordgroep feedback:  ‘Wat zou het mooi zijn als wij een positieve waardering zouden kunnen krijgen in de vorm van een bewijs van deelname voor onze inspanningen.’  Zo konden zij dankzij de instructiefilmpjes zelfstandig met elleboogkrukken de trap op en af lopen, of een partner verzorgen op bed. Dat resulteerde in onze slogan: ‘Zelfzorg krijgt kracht door kennisoverdracht’.
 • Zorgorganisaties en gemeenten geven aan dat zij mantelzorgers en vrijwilligers (de informele zorg) gerichter willen instrueren en waarderen. Zij willen weten wie de instructiefilmpjes bekijken om zo zelfredzaamheid, eigen regie en positieve gezondheid te kunnen waarderen.
  Dit is nu mogelijk gemaakt in de vorm van online cursussen. Deelnemers die een cursus hebben afgerond, krijgen een bewijs van deelname met een unieke code.
  Organisaties of gemeenten kunnen middels waardecoupons deelname aan de cursussen laagdrempelig (gratis) beschikbaar stellen aan cliënten, mantelzorgers en vrijwilligers. Het behaalde bewijs van deelname kan naar eigen inzicht worden gewaardeerd.

Wat maakt deze online cursussen uniek?

 • De cursussen zijn gericht op mensen zonder kennis van zorg, die elkaar en zichzelf willen verzorgen. Ze zijn ontwikkeld door zorgprofessionals met klankbordgroepen van mantelzorg/zelfzorg.
 • Deelnemers krijgen informatie en verdieping met succes ervaring.
 • De bladwijzers in de online cursussen maken het eenvoudig om nog gerichter naar gewenste informatie te zoeken.
 • Deelname aan de online cursus wordt beloond met een persoonlijk bewijs van deelname.
 • Het bewijs van deelname kan een gemeente of organisatie waarderen.
 • Medipoint biedt 10% korting in zijn winkel met het bewijs van deelname. Onbeperkt leven geeft 40% korting op de onbeperkt leven pas.

Wat bieden wij organisaties*?
(* Gemeenten, zorg-welzijnorganisaties, zorgverzekeraars, leveranciers)

 • U kunt als organisatie met de online trainingen een concreet scholingsinstrument aanbieden aan uw medewerkers, vrijwilligers, mantelzorg en zelfzorg om zelfhulp te steunen en te faciliteren. Uniek is dat deelnemers van de online cursussen bij uw organisatie bekend kunnen worden dankzij het bewijs van deelname met de unieke code. Hierdoor krijgt u inzicht in gezond gedrag en positieve gezondheid en kunt u deze waarderen. (dagje uit, workshop, korting, mantelzorgcompliment etc.)
 • Dit instrument is de afgelopen 5 jaar met veel passie ontwikkeld door zorgprofessionals met klankbordgroepen van zelfzorg. Het heeft zijn bestaansrecht in zorg en welzijn bewezen met meer dan 3,5 miljoen views/5000 websitebezoekers/maand en >3600 YouTube abonnees. Lees hierover meer in de aandacht die we kregen via pers en media».
 • Het is kant-en-klaar, u bespaart veel ontwikkeltijd. Laten we het samen doen!
 • Samen Beter Thuis biedt uw organisatie de mogelijkheid ‘offline’ zorg te combineren met online zorg. Blended care!  Dit maakt de zorg effectiever.
 • U draagt bij aan maatschappelijk verantwoord ondernemen door dit open source platform te ondersteunen in doorontwikkeling.
 • Organisaties, gemeenten of leveranciers kunnen waardecoupons (met eigen logo) inkopen voor het volgen van online cursussen. Zo kunnen zij binnen de eigen organisatie gratis deelname faciliteren.
 • Het volgen van de cursussen bevordert eigen regie en zelfredzaamheid, verlicht de zorgdruk en voorkomt overbelasting.

Welke online cursussen bieden wij?

Zoeken in Samen Beter Thuis 

Wij bieden een online training (webcast)» waarin medewerkers, mantelzorgers, zelfzorgers uitleg kunnen krijgen over hoe  zij informatie kunnen vinden op de website of in het YouTube kanaal van Samen Beter Thuis. Niet iedereen is namelijk digitaal even vaardig. Op deze manier wordt het zoeken en vinden van relevante informatie ondersteund en makkelijker gemaakt. Kijk hier voor de trailer»

Cursussen (e-learning) rond het thema verplaatsen

Hoe doe je dat?  Helpen bij opstaan, rijden met een rolstoel, trippelstoel, valpreventie, gebruik van elleboogkruk, rollator, stok?

In deze cursussen kunnen deelnemers hun kennis en vaardigheden testen en verdiepen. Wat de leeromgeving van Samen Beter Thuis  onderscheidt van gebruikelijke leeromgevingen, is dat deze echt ontwikkeld is voor deelnemers zonder voorkennis. De cursussen zijn laagdrempelig en interactief.
Hoe leuk zou het zijn als je het bewijs van deelname kan inwisselen voor een compliment, een workshop, een cadeau- of kortingsbon of misschien zelfs een dagje uit? Faciliteert u samen met ons de uitdagende verandering in het zorglandschap? Bewijs van deelname Elleboogkrukken voorbeeld»

Wat zijn de kosten?

Online cursus zijn te volgen voor iedereen via de website www.samenbeterthuis.nl/cursussen; betaling via iDEAL:  € 14,70; geldig 6 maanden.

Met waardecoupons kunt u als organisatie of gemeente deelname stimuleren
De waardecoupon geeft recht op het volgen van alle cursussen of in overleg op een geselecteerd aantal (geldigheidsduur 6 maanden). U kunt als organisatie of gemeente waardecoupons inkopen en beschikbaar stellen om zelfhulp te faciliteren en te stimuleren. Deze waardecoupons kunnen we bedrukken met uw eigen logo.

 • Afname minimaal 10 waardecoupons voor toegang tot alle (19) cursussen: € 588,00
 • Per waardecoupon kan een cursist alle op dat moment beschikbare cursussen volgen. De kosten voor uw organisatie of gemeente zijn dan ongeveer
  € 3,00 per cursus! De werkelijke waarde van de beschikbare cursussen is € 2792,00! Dat betekent ruim 70% korting op de losse aanschaf van cursussen.
 • 100 waardecoupons kosten € 5880,00
 • Afname van (minimaal) 20 waardecoupons voor toegang tot één (of meer geselecteerde) cursus is ook mogelijk: bijvoorbeeld 1 cursus (b.v. valpreventie). Totaalkosten voor 20 waardecoupons €294,00.
 • Ons aanbod breidt zich uit.  Wij houden u op de hoogte van nieuwe cursussen.
 • Wij kunnen voor uw organisatie tegen vergoeding en alleen met goedkeuring van gebruikers, monitoren hoeveel mensen de cursussen hebben geactiveerd, wat ze hebben gevolgd, en of er een bewijs van deelname is etc.

Een voorbeeld:
U verstrekt uw vrijwilliger of mantelzorger via uw organisatie of gemeente een waardecoupon voor de online cursussen. De gebruiker van de coupon maakt een account aan en gebruikt de coupon die gekoppeld is aan uw organisatie. De gebruiker kiest de cursussen die hij wil volgen. Bijvoorbeeld een cursus over het gebruik van rolstoelen van 8 video’s. Er wordt per filmpje een aantal verdiepende vragen over rolstoelen behandeld en extra informatie gegeven. Deelname aan een cursus kan afgerond worden met het downloaden van een persoonlijk bewijs van met een unieke code.
Als organisatie zou u deelname aan de online cursussen extra kunnen stimuleren door aan dit bewijs nog eens een extra beloning te koppelen (gratis workshop, kadobon of kortingsbonnen in uw stad).

Samen Beter Thuis biedt samen met leveranciers kortingen aan als het bewijs van deelname is behaald! Zo biedt Medipoint 10% korting in de winkel voor een bewijs van deelname. Onbeperkt leven biedt 40% korting op de ledenpas. Wie volgt?

Wij kunnen ook een workshop binnen uw organisatie verzorgen, die gecombineerd kan worden met de online cursussen.
Wij gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden. Mail naar info@samenbeterthuis.nl»
Neemt u nog een kijkje? E-learning voor zelfzorg en mantelzorg»

2. Banner op uw website en vernoeming op onze partnerpagina»
 • Wij bieden een banner met een koppeling naar Samen Beter Thuis vanuit uw eigen digitale omgeving. De banners worden aangeboden in verschillende uitvoeringen en formaten. Door op de banner te klikken, navigeert de bezoeker rechtstreeks naar samenbeterthuis, of naar de cursussen. Mantelzorgers en patiënten worden geholpen met het vinden van informatie. Dit ondersteunt eigen regie en het langer samen- en zelfredzaam blijven.
 • De prijs voor deze banner is in de vorm van een jaarlijks abonnement. Met uw bijdrage wordt de website onderhouden, verbeterd en doorontwikkeld en u ontzorgt in uw taak om informele zorg te ondersteunen.
 • € 397,- per/ jaar voor organisaties met meer dan 100 werknemers.
 • € 217,- per/ jaar voor organisaties met 25-100 werknemers.
 • € 137,- per/ jaar voor organisaties met minder dan 25 werknemers.
 • Een combinatie van banner en waardecoupons (zie hierboven voor meer info) geven 10% korting.

Marketingpakket:

Naast de banners bieden wij ansichtkaarten ( € 65 per 100 stuks) en in overleg diverse formaten posters en banners.

3. Webinars (= les op internet) of workshops op locatie

 

Aankondiging webinar

Wij faciliteren webinars (=een live online les) waarbij  actief vragen kunnen worden gesteld en wij samen met uw publiek een dialoog aan kunnen gaan. Dit geeft uiteraard meer leereffect. Daarnaast kunnen wij workshops over verplaatsen of verzorgen bieden ” Samen Beter Thuis”  door ervaren zorgprofessionals. Offertes zijn op aanvraag. info@samenbeterthuis.n

4. Een link of advertenties in onze website?
Samen Beter Thuis is een online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorgontvangers en hun mantelzorgers, maar ook voor zorg- en hulpverleners. Kennis- en informatie delen staan hierin centraal, om zolang mogelijk Samen Beter Thuis te kunnen blijven. De videoinstructies van Samen Beter Thuis zijn bijnda 3,5 miljoen keer bekeken. De website heeft momenteel een bereik van 75.000 bezoekers per jaar. Wij zijn een sociale onderneming begonnen vanuit de behoefte van mantelzorgers en diegenen die zichzelf willen blijven redden.

Voor organisaties en initiatieven – die binnen de wereld van zorg en welzijn actief zijn –  zijn er verschillende promotiemogelijkheden om de doelgroep van Samen Beter Thuis te bereiken. We onderscheiden verschillende promotiepakketten: Basis, Plus of Pro.

Basis;
Een link in onze website naar uw organisatie  (plaatsing in overleg) vanaf € 247,00/jaar.

Plus;
Een advertentie (formaat in overleg; max. 80×80 ) in de vorm van een afbeelding met een link naar uw organisatie vanuit onze website: vanaf  € 457,00/jaar.

Uw videoinstructie in ons videokanaal Samen Beter Thuis»?
Naast de advertenties op de website is het ook mogelijk om uw videoinstructies te plaatsen in ons YouTube kanaal waar wij bijna 3500 abonnees hebben.
Ons kanaal is een bibliotheek naar zorg- en welzijns instructievideo’s».  Vraag naar de mogelijkheden.

Affiliate marketing;
Bent u een organisatie die als affiliate bij ons wil adverteren? Wij bieden graag een podium aan relevante partners voor ons affiliate programma. Samen Beter Thuis besteedt dit uit aan affiliatenetwerk Daisycon. Hiervoor vergoedt u als adverteerder op basis van klik, lead, sale of een combinatie hiervan. Daisycon registreert via haar software alle acties, en ondersteunt u bij het verbeteren van campagnes en verzorgt tevens de betalingen. U kunt zo eenvoudig en effectief uw producten onder de aandacht brengen bij de bezoekers van onze website. Lees meer over de mogelijkheden bij Daisycon»  en de mogelijkheid om u aan te melden als adverteerder»

Banners en onlinecursussen

Naast deze advertentie mogelijkheid willen wij u attenderen op de mogelijkheid om op uw eigen website een banner van Samen Beter Thuis te plaatsen (zie uitrolmenu 2) om uw informele zorg en mantelzorg nog beter te kunnen ondersteunen vanuit uw eigen platform.

Uniek is het het kant en klare aanbod van online cursussen, waar u coupons/waardebonnen voor kunt afnemen met het beeldmerk van uw organisatie. Hiermee kun u vrijwilligers/zelfzorg/mantelzorg echt iets concreets aanbieden. (zie uitrolmenu 1) Informeer naar de mogelijkheden!

Misschien heeft u nog tips of wensen mbt filminstructies of informatie? Laat het ons dan weten. info@samenbeterthuis.nl