Een aangepaste auto maakt zelfstandig vervoer ondanks een handicap mogelijk en ontlast de mantelzorg. Michel laat zien hoe hij op pad gaat ondanks zijn dwarslaesie.

Aanpassingen aan een auto in verband met een handicap maken zelfstandig vervoer mogelijk en ontlasten daarmee de mantelzorg. Door zijn partiële dwarslaesie is Michel slecht ter been. Met elleboogkrukken kan hij een klein stukje lopen. Ondanks deze verminderde mobiliteit kan hij dankzij zijn aangepaste auto alleen op pad naar therapie, ziekenhuiscontroles of naar een winkel of kroeg. Hij laat in deze video vol trots allerlei handige aanpassingen zien die hij samen met een autoaanpasbedrijf aan zijn bus heeft laten maken; elektrische deuropeners, aangepaste automaat, gashendel en remhendel bij het stuur, een takel voor rolstoel of scootmobiel. Maar de auto is ook zonder deze aanpassingen te gebruiken. Je moet nl wel rijlessen volgen en een rijvaardigheidstest doen bij het CBR om in een aangepaste auto te mogen rijden. “Deze auto is voor mij een juweeltje” vertelt Michel. Hij laat ook de andere handigheidjes zijn; een uitklapbaar stoeltje aan de bestuurderskant om zo even te kunnen zitten, of de verlichting onder de bus en de afstandsbediening om het ruit te kunnen ontdooien.

Klik op de de rode driehoek linksboven om de video te starten!

Autoaanpassingen kunnen aangebracht worden door een gespecialiseerd aanpasbedrijf. De zes grootste autoaanpasbedrijven, met in totaal veertien vestigingen, hebben zich verenigd in de organisatie AutoAanpassers Nederland (AAN)». Deze aanpasbedrijven geven advies op maat.
U vindt ook goed informatie over rijbewijs, parkeren en vergoedingen als u vanwege uw handicap geen gewone, niet-aangepaste auto kunt besturen op de website van Spierziekten Nederland»

Kijk hier voor meer informatieve tips van de week»