Stokken om mee te wandelen; een vierpootstok of eifel

Er zijn veel soorten wandelstokken te krijgen. In alle kleuren en maten, maar ook met 1 poot of 4 poten. De stok met 4 pootjes noemen we een eifel of vierpootstok en deze biedt meer steun dan een gewone stok. Een vierpootstok is vooral handig als je maar 1 hand kunt gebruiken om te lopen en je iets meer steun nodig hebt. Dit komt bijvoorbeeld voor als je een arm hebt gebroken en je wat minder evenwicht hebt.  Maar ook als je bijvoorbeeld verlamd bent in één lichaamshelft door een beroerte (CVA). Onze client heeft door een herseninfarct ( in de volksmond een beroerte genoemd), een verlamming in zijn rechter lichaamshelft. Daarnaast heeft hij problemen met de spraak, ook wel afasie genoemd. Hij is een enorme doorzetter, en laat zich als ex-ondernemer door niets of niemand kisten. Hij werkt graag mee om ook aan anderen te laten zien hoe je toch handig kunt zijn dankzij het hulpmiddel van de vierpootstok. Hij demonstreert ons ook hoe hij op de scootmobiel stapt en zijn eifel meeneemt. Zo rijdt hij bijna iedere dag even naar de winkel om boodschappen te doen. Zelfredzaamheid ten voeten uit!

Voor meer informatie over het lopen met een eifel of met andere loophulpmiddelen kunt u op onze website kijken op: instructiefilmpjes loophulpmiddelen: vierpoot>>.

Om andere loophulpmiddelen te bekijken kunt u kijken op : videoinstructies over verplaatsen met loophulpmiddelen>>


Volgt u ook onze praktijkverhalen? Abonneer u op het YouTube kanaal>>  of op de nieuwsbrief>> en krijg bericht over een nieuw beeldverhaal: beeldfragmenten uit de dagelijkse praktijk>>

Het zelfstandig uitvoeren van zorghandelingen is altijd op eigen risico! Dit zijn beeldfragmenten uit een dagelijkse praktijk. Uit deze beeldinformatie kunnen geen rechten worden ontleend. Volg altijd gebruiksaanwijzingen van de producten of van leveranciers en consulteer waar nodig een zorgprofessional.

©2017 S@men Beter Thuis