Aangepaste rem op een trippelstoel

Mw Hopman (91jr)  helpt ons weer graag met een mooi beeldfragmend uit de dagelijkse praktijk. Trippelstoelen kunnen ideaal zijn om te kunnen verplaatsen in huis als het lopen moeilijk wordt. Voor mw Hopman was het een geweldige oplossing, ook om goed voor de tafel te kunnen komen zitten. Wel heel belangrijk dat je de rem op de stoel kunt zetten voordat je gaat opstaan, anders rijdt de stoel weg en val je op de grond. De rem zit in de regel wat naar achteren. De rem kan links of rechts gemonteerd zijn. Dit kan aangepast worden.  Omdat mw Hopman ernstige pijnklachten had in haar schouder vanwege artrose kon ze niet goed bij de rem komen. De leverancier van de trippelstoel heeft een hele mooie oplossing voor haar, zodat ze zonder veel schouderbelasting toch de rem op de stoel kan zetten. Een goede tip om te delen met andere gebruikers die mogelijk met hetzelfde probleem worstelen.

Voor meer uitleg en instructie over trippelstoelen: instructiefilmpjes over de trippelstoel>>


Volgt u ook onze praktijkverhalen? Abonneer u op het YouTube kanaal>>  of op de nieuwsbrief>> en krijg bericht over een nieuw beeldverhaal: beeldfragmenten uit de dagelijkse praktijk>>

Het zelfstandig uitvoeren van zorghandelingen is altijd op eigen risico! Dit zijn beeldfragmenten uit een dagelijkse praktijk. Uit deze beeldinformatie kunnen geen rechten worden ontleend. Volg altijd gebruiksaanwijzingen van de producten of van leveranciers en consulteer waar nodig een zorgprofessional.

©2017 S@men Beter Thuis