Hoe loop ik met iemand aan de arm?

Alleen lopen is moeilijk, maar hoe loopt u met iemand aan de arm ? In dit instructiefilmpje filmpje laten we zien hoe u het beste iemand ondersteuning kunt geven die onzeker is bij het lopen. We laten de technieken zien en hoe u het beste een arm kunt geven. Ook geven we advies over aan welke kant u mee moet lopen en hoe u het beste samen kunt lopen met weinig steun of juist met veel steun. Kortom, we geven advies over de houding van de mantelzorger. (de totale duur van dit instructiefilmpje is ca 5.53 min.)

Aan de arm lopen – Tips

Hoe kunt u iemand ondersteuning geven die moeite heeft met lopen ? Aan welke kant moet u mee lopen en hoe kunt u het beste samen lopen met weinig steun of juist met veel steun. Stap voor stap toelichting »

Aan welke kant meelopen?

Heeft u of de patiënt een voorkeurskant en aan welke kant kunt u het beste meelopen ten opzichte van een moeilijk been  ?
En hoe doet u dat als de ander met een stok loopt .. ?  Stap voor stap toelichting »

Licht ondersteunen bij het lopen aan de arm

Als iemand wat onzeker of instabiel is, maar wel beide benen goed kan gebruiken, voldoet een lichte ondersteuning. Bied uw arm aan en wacht af tot degene die u helpt in beweging komt. Volg elkaars tempo. Stap voor stap toelichting »

Meer ondersteunen bij het lopen aan de arm

Als de zorgvrager wat meer ondersteuning nodig heeft, kunt de zogenaamde hand-armgreep gebruiken. Het is goed om eerst even uit te leggen aan de zorgvrager wat u gaat doen. Nodig daarna de zorgvrager uit om te gaan lopen. Stap voor stap toelichting »

Veel steun geven bij het meelopen

In dit instructiefilmpje laten we zien hoe u het beste ondersteuning kunt geven aan iemand, die onzeker is bij het lopen. We laten de technieken zien en leggen uit hoe u het beste steun kunt geven. Ook geven we advies aan welke kant u mee moet lopen en hoe u het beste samen kunt lopen met weinig steun of juist met veel steun. Daarbij geven we ook advies over de houding van de mantelzorger. Stap voor stap toelichting »

Ondersteunen met twee armen

Soms kan iemand wel staan, maar ontbreekt de coördinatie om te kunnen lopen. Dan  kan het handig zijn om met twee armen te ondersteunen en zelf achterwaarts mee te lopen.    Stap voor stap toelichting »