Helpen bij het opstaan uit een stoel
en gaan zitten in een stoel

Deze instructiefilm laat zien hoe u iemand kunt helpen opstaan uit de stoel of kunt helpen bij het gaan zitten. Ook komt aan bod hoe u iemand helpt om voor of achterin de stoel te gaan zitten. Er wordt uitgelegd welke ondersteunende hulpmiddelen er zijn.
Hieronder ziet u video’s over de deelonderwerpen uit deze lange film.
(de totale duur van de instructiefilm is ca 9 min.)

Voor in de stoel gaan zitten

Er zijn verschillende technieken om voor op de stoel te gaan zitten. Als u voor in de stoel zit wordt het makkelijker om op op te kunnen staan, omdat het gewicht al richting de voeten is gebracht. Er wordt ook uitgelegd hoe u kunt helpen bij het verplaatsen naar de punt van de stoel, als dit de hulpvrager niet zelfstandig lukt. Stap voor stap toelichting »

Helpen bij het gaan zitten in de stoel

In dit instructiefilmpje wordt ook uitgelegd hoe u met minder of meer hulp kunt helpen bij het gaan zitten in een stoel. Voorkom het neerploffen in de stoel. Stap voor stap toelichting »

Achter in een stoel gaan zitten met hulp

In dit instructiefilmpje wordt uitgelegd hoe u iemand kunt helpen verder naar achter in de stoel te gaan zitten.  Stap voor stap toelichting »

Veel hulp bij het gaan zitten

Meer steun en begeleiding bieden bij het gaan zitten, gaat het beste van voren. U kunt de handen op de bovenarmen plaatsen of achterop de schouderbladen.
Ondersteun bij het gaan zitten eventueel  bij de knieën van de zorgvrager met uw eigen knieën .Stap voor stap toelichting»

Helpen bij het opstaan uit de stoel

Hier ziet u hoe u iemand kunt helpen op te staan uit een stoel : met meer en minder ondersteuning. Stap voor stap toelichting »

Veel hulp bij het gaan staan

U krijgt in deze instructievideo uitleg over het helpen opstaan bij iemand die veel hulp nodig heeft.Stap voor stap toelichting»

Hulpmiddelen die opstaan makkelijker maken

In deze instructiefilm krijgt u uitleg over het gebruik van stoelhulpmiddelen zoals: stoelverhogers, kussens, sta-op-kussen, sta-op-stoel. Stap voor stap toelichting »