Helpen bij het opstaan uit een stoel
en gaan zitten in een stoel

Deze instructiefilm laat zien hoe u iemand kunt helpen opstaan uit de stoel of kunt helpen bij het gaan zitten. Ook komt aan bod hoe u iemand helpt om voor of achterin de stoel te gaan zitten. Ook is er aandacht voor hulpmiddelen die het makkelijker maken. (de totale duur van de instructiefilm is ca 9 min.)

Voor in de stoel gaan zitten

Er zijn verschillende technieken om voor op de stoel te gaan zitten. Dat is makkelijker om op op te kunnen staan. Er wordt ook uitgelegd hoe u kunt helpen als het niet lukt om zelfstandig voor in de stoel te gaan zitten. Stap voor stap toelichting »

Achter in een stoel gaan zitten

In dit instructiefilmpje wordt uitgelegd hoe u iemand kunt helpen verder naar achter in de stoel te gaan zitten.  Stap voor stap toelichting »

Helpen bij het gaan zitten in de stoel

In dit instructiefilmpje wordt ook uitgelegd hoe u met minder of meer hulp kunt helpen bij het gaan zitten in een stoel. Voorkom het neerploffen in de stoel. Stap voor stap toelichting »

Helpen bij het opstaan uit de stoel

Hier ziet u hoe u iemand kunt helpen op te staan uit een stoel : met meer en minder ondersteuning. Stap voor stap toelichting »

Hulpmiddelen die opstaan makkelijker maken

In deze instructiefilm krijgt u uitleg over het gebruik van stoelhulpmiddelen zoals: stoelverhogers, kussens, sta-op-kussen, sta-op-stoel. Stap voor stap toelichting »