Stoel hulpmiddelen

stoelverhogers

De stoelverhoger is een van de mogelijkheden om het voor de zorgvrager makkelijker te maken om uit de stoel te komen of om op te staan. De stoelverhoger wordt gemonteerd onder de poten van de stoel. Doordat de stoelverhogers onder de stoel geplaatst zijn, komt de zorgvrager wat hoger te zitten, waardoor het voor hem/haar wat makkelijker wordt om op te staan uit de stoel.

stoelkussen

Een andere mogelijkheid om het voor de zorgvrager makkelijker te maken om op te staan uit een stoel is door middel van het leggen van een kussen in de stoel. Hierdoor wordt de zithoogte ook weer verhoogd en wordt het weer makkelijker om op te staan. Een nadeel van het plaatsen van een kussen in een stoel is dat de zithoogte dermate omhoog gaat, dat hierdoor de armleuningen niet meer optimaal afgesteld staan. Dan kan de zorgvrager dus niet goed steunen met de onderarmen op de leuningen van de stoel.

sta-op-kussen

Weer een andere mogelijkheid is het sta-op-kussen. Dit kussen kan los in een stoel geplaatst worden. Een zorgvrager  die  gaat zitten op het kussen,  zakt langzaam in de stoel. Als de zorgvrager vervolgens op wil staan, brengt hij het gewicht wat naar voren; hij zet af op de armleuning en het sta-op-kussen zal meehelpen om de zorgvrager omhoog te laten komen uit de stoel en tot stand te komen.

elektrische sta-op-stoel

Op het moment dat de zorgvrager uit de stoel wil opstaan, pakt hij de afstandsbediening van de stoel en dan gaat de stoel hem elektrisch ondersteunen om in een hogere positie te komen om makkelijk op te kunnen staan. In de hoogste stand kan de zorgvrager heel gemakkelijk tot stand komen en weglopen.

 

Informatie over stoelhulpmiddelen

Meer informatie over hulpmiddelen die het opstaan makkelijker maken (leveranciers en websites)