De rollator

Een rollator word ingezet bij mensen die problemen hebben met het evenwicht bewaren en die pijn hebben aan benen of rug. Het hulpmiddel is ook handig voor mensen met een beperkt uithoudingsvermogen, want op het zitje kunnen ze even uitrusten. De meeste rollators hebben een dienblad of mandje, zodat u boodschappen en andere spullen kunt meenemen.
In deze instructiefilm gaan we in op hoe te lopen, te gaan staan, te gaan zitten; en hoe een stoepje op en af te gaan; Welke soorten rollators er zijn en hoe u de juiste hoogte moet instellen. Kortom: alle tips en adviezen over het gebruik van een rollator. (de totale duur van de instructiefilm is ca 15.20 min.)

Soorten Rollators

Er zijn  rollators met 3 en rollators met 4 wielen en er zijn rollators met brede of juist smallere banden. Ook zijn er rollators met massieve(re) wielen. Bij de aanschaf kunt u ook rekening houden met het gewicht. Stap voor stap toelichting »

Rollator hoogte instellen

De juiste hoogte instellen is belangrijk en niet moeilijk. Stap voor stap toelichting »

Hoe loop ik met een rollator?

Met een rollator moet u altijd goed rechtop lopen, want anders kunt u vallen en rugklachten krijgen. Uw voeten moeten ongeveer tussen de achterwielen blijven. Stap voor stap toelichting »

Remmen van de rollator

De rem die op een rollator zit, wordt gebruikt om te remmen én om te parkeren. De handrem is te vergelijken met de handrem op een fiets. Voor de  parkeerrem drukt u de rem naar beneden. De parkeerrem gebruikt u om de rollator stil te laten staan, bijvoorbeeld om erop te zitten. Stap voor stap toelichting »

Stoep en drempel op en af

Met een beetje oefening krijgt u handigheid om een drempel of een stoepje op en af te gaan met de rollator. U leert dit door handig gebruik te maken van de rollatorremmen. Stap voor stap toelichting »

Rollator als een zitje

U kunt ook gaan zitten op de rollator om bijvoorbeeld even uit te rusten.  Stap voor stap toelichting »

Van een stoel naar de rollator – en terug

In dit instructiefilmpje ziet u hoe u kunt opstaan uit een stoel en kunt gaan lopen met een rollator. Ook laat het zien hoe u veilig kunt gaan zitten in een stoel als u gebruik maakt van een rollator. Stap voor stap toelichting »

Met de rollator door een deur

Een deur passeren met een rollator zonder te botsen of u zelf klem te rijden is best lastig. Het gaat het makkelijkste als u achteruit door de deur gaat. Stap voor stap toelichting »

Rollator in- en uitklappen

Dit instructiefilmpje laat zien hoe u gemakkelijk de rollator in kunt klappen. Stap voor stap toelichting»