gaan zitten op de rollator

Als u even uit wilt rusten als u met een rollator loopt is het heel belangrijk dat u eerst de rollator op de rem zet voordat u erop gaat zitten. Dit moet u doen met de parkeerrem, door de hendels naar beneden te drukken.
Vervolgens draait u zichzelf heel rustig rond, totdat u met de rug naar de rollator staat. Daarbij gebruikt u 1 handvat om uw evenwicht te bewaren en maakt u een draaibeweging tussen de handvatten. Pak telkens de handvatten vast om steun te vinden. Op het moment dat u helemaal omgedraaid bent,  gaat u rustig zitten; zit rechtop, en ga niet achterover leunen. Blijf altijd met de voeten gesteund op de grond!

 

opstaan van de rollator

Als u de wandeling wilt voortzetten, pakt u als eerste de handvatten vast.
Let daarbij op dat u de remdelen niet vast pakt, gewoon alleen de handvatten. Anders zou de rem kunnen ontgrendelen en de rollator kunnen wegschieten als u opstaat.
Uw voeten plaatst u rustig zo ver mogelijk naar achter en vervolgens komt u met uw gewicht naar voren en u zet u af met uw handen en voeten.
Dan komt u overeind en draait u zich voorzichtig om. Bij het draaien kunt u steeds 1 handvat gebruiken om uw evenwicht te bewaren.
Pas als u helemaal gedraaid bent, zet u de parkeerrem eraf.