Waarom gebruik je een trippelstoel?

Een trippelstoel kan een oplossing bieden voor mensen die moeilijk kunnen lopen door spier-, gewrichts- of vermoeidheid klachten; zoals bijvoorbeeld bij reumatische aandoeningen of ALS.  Het is ook een handige stoel om iemand, die niet zelf aan de tafel kan schuiven (wat bijvoorbeeld voorkomt bij de ziekte van Parkinson), toch makkelijk voor een tafel te krijgen. Je kunt de stoel dan draaien en voor de tafel schuiven en op de rem zetten.

De trippelstoel is een soort bureaustoel, maar dan met een rem. De stoel op vier wieltjes is bedoeld voor  het zich verplaatsen in huis en is makkelijker wendbaar dan een rolstoel.  Omdat de trippelstoel omhoog en omlaag kan, is opstaan uit de stoel minder moeilijk. De gebruiker beweegt zich voort met een of twee voeten en doet dit meestal achterwaarts omdat dat het minst vermoeiend is. Dat komt, omdat je met wegduwen van de benen meer kracht kan zetten dan met voorwaarts te trekken. De stoel moet zo laag staan dat de gebruiker gemakkelijk plat met zijn voeten aan de grond komt. Trippelen met een trippelstoel gaat het best op een gladde vloer. Bij een vloer met vloerbedekking wordt het een stuk zwaarder of soms zelfs ondoenlijk. Drempels vormen ook een lastige obstakel en de  uitstekende remhendel is niet altijd even praktisch bij smalle doorgangen. In enkele gevallen wordt de trippelstoel vergoed door de verzekering. Bij uw uitleen- organisatie kan de stoel maximaal 6 maanden geleend worden. Vaak is een verwijzing van een behandelaar nodig. Informeer naar de mogelijkheden bij uw zorgverzekeraar.

Een remhendel zit aan de zijkant van de stoel en kan zowel links als rechts gemonteerd worden. De hendel wordt naar voren gehaald om de stoel op de rem te zetten. De remhendel kan nog extra verlengd worden of worden voorzien van een extra grote knop  als de gebruiker een beperkte hand- of armfunctie heeft.