Instellen van de trippelstoel

Om rug- en beenklachten te voorkomen is het van belang dat de trippelstoel goed wordt ingesteld. Laat u daarbij helpen door een deskundige ,zoals een ergotherapeut.

U kunt de zithoogte  van de trippelstoel instellen de hendel onder de stoel. Belangrijk is tijdens het trippelen is dat u met u voeten goed plat op de grond kunt blijven

Als u de zitting hoger wilt hebben, dan is het handig om de stoel voor de tafel te zetten. Zet dan de stoel eerst op de rem. U pakt de hendel voor de hoog-laag verstelling onder de zitting. Probeer nu iets op te gaan staan zodat het gewicht van de zitting af is en dan trekt u  de hendel omhoog. De gasveer kan nu zijn werk doen en de zitting omhoog laten komen. U kunt hierbij het beste steunen op een tafel of aanrechtblad voor u. Dit is voor veel mensen een lastige handeling, immers het opstaan is lastig voor veel mensen die gebruik maken van een trippelstoel. U kunt dit zonodig oefenen met een ergotherapeut.

Er is ook een knop om de zitting iets naar voren te kantelen. U kunt dan “actiever” zitten. Dit kan prettig zijn voor uw rug.

De rugleuning heeft een hendel voor een kantel-instelling en hoogte-instelling. Wat belangrijk is, is dat u rechtop zit en de schouders ongeveer boven de heupen zitten. Daarnaast moet het bekken een goede ondersteuning krijgen.

De armleuningen moeten in de juiste breedte en op juiste hoogte worden gezet. Uw schouders moeten niet omhoog komen als u met u elleboog op de armleuning rust.

Het instellen van een trippelstoel kan het beste met advies van een ergotherapeut of met de hulp van de leverancier van de stoel. Of de stoel echt goed zit, voelt u in de regel pas na wat langer gebruik. Zonodig kunnen de instellingen van de stoel wat bijgesteld worden.