Vierpootstok of eiffel

In dit instructiefilmpje wordt uitleg gegeven over de vierpootstok. Deze stok heeft een onderstel van vier pootjes en is daarmee stabiel en geeft meer steun dan een gewone stok. De vierpoot wordt vaak ingezet bij mensen met een gedeeltelijke verlamming, waardoor ze maar één arm kunnen gebruiken. De vierpoot is ook fijn voor mensen met evenwichtsproblemen en voor mensen met pijn. (de totale duur van het instructiefilmpje is ca 3.11 min.)

Soorten vierpootstokken of eiffeltjes

Er zijn stokken met drie en met vier poten op de markt. Beide soorten functioneren hetzelfde. De stokken zijn ook verkrijgbaar met een anatomisch gevormd handvat, dat de hand beter ondersteunt. Stap voor stap toelichting »

Het juiste gebruik van vierpootstokken

De stok moet actief worden gebruikt, dus u moet de stok niet meeslepen, maar stevig neerzetten. Gebruik de stok aan de gezonde kant van uw lichaam.  U zet uw  slechte been naar voren samen met de vierpoot. Vervolgens zet u nu uw gezonde been ook naar voren.  Enz. …  Stap voor stap toelichting »

De juiste hoogte instellen van de vierpootstok.

Hoe stel je de juiste hoogte in van een vierpootstok (of eifel)? Om de juiste lengte te vinden, gaat u in een rechte houding staan (op uw dagelijkse schoenen) met de armen los langs uw lichaam. De juiste hoogte voor de stok is ter hoogte van de pols. Stap voor stap toelichting »