Hoe kunt u goed lopen met een wandelstok?

De wandelstok word ingezet om enkels, knieën en rug te ontlasten bij pijnklachten of na een operatie. De stok verbetert ook het gevoel van veiligheid als iemand evenwichtsproblemen heeft. Door de extra steun is lopen minder vermoeiend waardoor u het lopen langer volhoudt. Een nadeel is dat steeds een hand bezet is en het dragen van bijvoorbeeld een tas lastiger wordt. In dit filmpje wordt uitgelegd welke soorten stokken er zijn, hoe de hoogte ingesteld kan worden en hoe u de stok op de juiste wijze kunt gebruiken. (de totale duur van dit instructiefilmpje is ca 5.25 min.)

Soorten wandelstokken

Er zijn verschillende soorten wandelstokken. De handvatten kunnen verschillen van vorm of  kleur. Er zijn ook inklapbare wandelstokken. Stap voor stap toelichting »

Lopen met een stok: techniek

Wanneer één been duidelijk slechter is dan het andere, kunt u een stok gebruiken. De stok gebruikt u dan aan de kant van het goede been. Als u gaat lopen, beweegt u de stok tegelijk met het slechte been.  Stap voor stap toelichting »

Wandelstokhoogte instellen

Het is belangrijk dat u de stok op de juiste hoogte instelt. De juiste hoogte is belangrijk, omdat u anders een scheve houding heeft. Stap voor stap toelichting »