Aankleden op bed

 

In dit filmpje wordt uitgelegd hoe u iemand kunt aankleden op bed. Als aandachtspunten komen aan de orde: de temperatuur van de kamer, de werkhouding, maar ook hoe u de zorgvrager kunt uitnodigen zoveel mogelijk als kan mee te werken. Afhankelijk van de kracht van de zorgvrager worden diverse methodes uitgelegd om te helpen bij het aankleden, zodat de z0rgvrager naar vermogen kan meewerken. (totale duur van het instructiefilmpje is ca 11 minuten)

Aankleden op bed – tips

In dit filmpje worden algemene tips gegeven over de voorbereidingen. Denk aan de temperatuur in de kamer, het klaarleggen van spullen en het laten kiezen van de kleding. Vergeet niet uw eigen houding.  Stap voor stap toelichting »

Aankleden op bed – bovenlichaam

het is best lastig wanneer u iemand moet verzorgen op bed als u weinig kennis heeft hiervan. Daarom wordt in dit filmpje beschreven hoe u iemand kunt helpen bij het het aankleden van het bovenlichaam op bed. Stap voor stap toelichting »

Aankleden op bed – onderlichaam

In dit filmpje worden tips en adviezen gegeven als u iemand moet helpen bij het aankleden van het onderlichaam. Stap voor stap toelichting »

Aankleden bovenlichaam bij iemand die zwak is

In dit filmpje worden tips en adviezen gegeven over hoe je het beste iemand die erg verzwakt is, kan helpen om het bovenlichaam aan te kleden. Maak gebruik van de kantelmethode. Let goed op uw eigen werkhouding. Stap voor stap toelichting »

Aankleden onderlichaam bij iemand die zwak is

Hoe kun je iemand een broek aan trekken die de billen niet kan optillen? In dit filmpje worden tips en adviezen gegeven hoe je het beste iemand kan helpen die erg verzwakt is om het onderlichaam aan te kleden. Stap voor stap toelichting »

Uitkleden op bed

In dit filmpje wordt uitgelegd hoe u iemand kunt uitkleden op bed. Als aandachtspunten komen aan de orde: temperatuur van de kamer, de werkhouding, maar ook hoe u de zorgvrager kunt uitnodigen zoveel mogelijk als kan mee te werken. Afhankelijk van de kracht van de zorgvrager worden diverse methodes uitgelegd om te helpen bij het uitkleden. (totale duur van het instructiefilmpje is ca 3.5 minuten)

Uitkleden op bed – tips

In dit filmpje worden algemene adviezen en tips gegeven over het helpen bij het uitkleden. Denk daarbij aan de juiste kamertemperatuur, werken op goede werkhoogte, letten op de werkhouding, uitnodigen tot bewegen. Stap voor stap toelichting »

Uitkleden op bed – bovenlichaam

In dit filmpje wordt uitgelegd hoe u iemand kunt helpen bij het uitkleden van het bovenlichaam op bed. Er wordt voorgedaan hoe u het handigste kunt helpen bij het uittrekken van de kleren. Stap voor stap toelichting »

Uitkleden op bed – onderlichaam

In dit filmpje worden algemene adviezen en tips gegeven over het helpen bij het uitkleden. Zoals juiste kamertemperatuur, werken op goede werkhoogte, letten op de werkhouding, uitnodigen tot bewegen. Stap voor stap toelichting »