Wassen bij de wastafel

Helpen bij het wassen bij de wastafel  Hier wordt uitgelegd en voorgedaan hoe u het beste iemand kunt helpen bij het wassen bij de wastafel. Waar u op moet letten, welke hulpmiddelen (zoals beugels en stoelen) er zijn en hoe u het beste veilig kunt werken. (totale duur van het instructiefilmpje ca 9 1/2 minuut).

Wassen aan de wastafel: algemene tips

In dit instructiefilmpje staan algemene tips voor als je iemand helpt bij het wassen bij de wastafel; zoals het omgaan met de intimiteit, het benoemen van wat je gaat doen, het belang van een goede houding en het volgen van vaste gewoonten en het zorgen voor ruimte. Stap voor stap toelichting »

Wassen aan de wastafel: veiligheid en hulpmiddelen

In dit instructiefimpje wordt ingegaan op de hulpmiddelen die er zijn om u te ondersteunen bij het wassen bij de wastafel. Zo ziet u verschillende douchestoelen en grepen. Ook wordt het belang uitgelegd van goede verlichting en stroeve schoenen. Thuiszorg en ergotherapeuten kunnen u adviseren. Stap voor stap toelichting »

Hoe help je iemand bij het wassen aan de wastafel?

Uitgelegd wordt hoe u iemand die moeite heeft met het zelfstandig wassen (niet kunnen staan of door een andere beperking) kunt helpen bij het wassen. Uw houding is daarbij van belang alsook het zorgvuldig omgaan met intimiteit: benoemen wat je doet en zorgen voor voldoende werkruimte. Stap voor stap toelichting »