Helpen bij het wassen op bed

In dit filmpje wordt uitgelegd hoe u als (familielid) mantelzorger kunt helpen met het wassen op bed. Er wordt uitgelegd hoe u dat het handigste kunt doen zonder de eigen rug te zwaar te belasten en welke technieken en hygiëne-maatregelen er zijn. (totaal duur van het instructiefilmpje is ca 5.5 minuten)

Algemene tips en adviezen als u iemand moet wassen op bed

In dit filmpje worden tips en adviezen gegeven als u iemand moet helpen bij het wassen op bed. Aandachtspunten zijn de temperatuur in de kamer, hygiëne, uw eigen houding en het naar vermogen laten  meewerken van de zorgvrager. Stap voor stap toelichting »

Wassen van het bovenlichaam op bed

In dit filmpje vindt u tips en adviezen over hoe je het bovenlichaam kunt wassen van iemand die bedlederig is. Zorg ervoor dat de zorgvrager niet te lang bloot ligt, zorg voor warm water, en vertel steeds wat u gaat doen. Laat de zorgvrager naar vermogen meewerken. Handel rustig  Stap voor stap toelichting »

Wassen van het onderlichaam op bed

Dit filmpje bevat tips en adviezen over hoe je het onderlichaam kunt wassen van iemand die bedlederig is. Voorkom zwaar tillen door  de zorgvrager te laten omrollen. Laat een been optillen als dat kan en het is handig om de voet op een klein antislipmatje te zetten. Stap voor stap toelichting »