Wilt u een goede workshop volgen om uzelf te bekwamen in zorgtaken of om kennis op te doen? Wij willen u graag op weg helpen, en zoeken mee naar goede workshops (die ook gewaardeerd zijn door beroepsgroepen) en die we met elkaar kunnen delen en verbeteren. Misschien heeft u een tip of wensen over workshops? Laat het ons dan weten:  info@samenbeterthuis.nl

 

Workshop: Hoe doe je dat lopen met (of zonder) hulpmiddelen?

Hoe doe je dat als je ineens met een loophulpmiddel moet lopen? Hoe help je iemand met krukken de trap op lopen ? Hoe help je iemand met opstaan uit een stoel ? Hoe loop ik met iemand aan de arm ? Hoe geef ik veilig en verantwoord ondersteuning tijdens het lopen. Met welke houding belast mijn rug het minst, als ik iemand help.

Al deze vragen komen aan de orde tijdens deze workshop. Dit is een drie uur durende workshop die u niet mag missen als u een naaste moet helpen die problemen heeft met lopen, of als uw partner een operatie krijgt aan de benen. U bent door de informatie en instructie die wordt gegeven in deze workshop beter voorbereid op wat er gaat komen als u (tijdelijk) moeilijk ter been bent. U kunt met alle loophulpmiddelen oefenen en uw vragen stellen aan experts uit het werkveld.

Deze workshop heeft een keurmerk van de beroepsgroep van fysiotherapeuten en wordt door gekwalificeerde fysiotherapeuten aangeboden in diverse gemeenten. Deze fysiotherapeuten vormen met elkaar een netwerk om samen met u de workshop aan te passen en te verbeteren afhankelijk van uw wensen.

Flyer-Workshop-Hoe-doe-je-dat-Lopen-met-of-zonder-hulpmiddelen-

Workshop aanbod per gemeente 

Workshop aanbod in de toekomst

Graag horen wij van u, waar uw behoefte ligt als mantelzorger of zelfzorger aan ondersteuning in de vorm van workshops. U kun dit mailen naar info@samenbeterthuis

De workshops voor in wijk of gemeente die wij nog graag zouden willen aanbieden:

  • Valpreventie; hoe blijf je veilig op de been?
  • Verzorgen van een naaste
  • Omgaan met een rolstoel en/of trippelstoel
  • Vervoer; veilig blijven fietsen?
  • Omgaan met tilliften
  • Woningaanpassing
  • ………………………………..

Bent u een aanbieder van een gekwalificeerde workshop, die gedeeld kan worden met andere zorgprofessionals in Nederland om aan te bieden in de gemeenten? Laat het ons weten.

Geeft u workshops

Bent u een aanbieder van een gekwalificeerde workshop, die gedeeld kan worden met andere zorgprofessionals in Nederland om aan te bieden in gemeenten? Laat het ons weten »