In het dagelijks leven kan het zomaar ineens op uw pad gaan komen dat u voor iemand moet gaan zorgen die u na staat. Een partner, ouders, of vrienden. U wilt graag uw naaste helpen, die moeilijker kan bewegen door een ziekte of aandoening. Maar… Hoe doet u dat?
U kunt natuurlijk deelnemen aan onze e-learning; Online cursussen» 

Maar als echte praktijkmensen weten wij, dat het ook van belang is om vaardigheden echt te kunnen oefenen. Wilt u misschien een workshop volgen om uzelf te bekwamen in zorgtaken of om kennis op te doen? Of wilt u als organisatie dit misschien aanbieden aan uw mantelzorgers of patiënten? Informeer naar de mogelijkheden bij  info@samenbeterthuis.nl

Workshops voor mantelzorg en zelfzorg.

Voor mantelzorg en zorgvragers verzorgen wij cursussen en lezingen over allerlei thema’s om Samen Beter Thuis te kunnen blijven.

  • Hoe gebruik je je de website Samen Beter Thuis om de juiste informatie te kunnen vinden om zo lang mogelijk zelfredzaam te blijven.
  • Hoe kan ik veilig lopen? Of hoe kan ik iemand helpen die niet meer goed kan lopen?
  • Hoe voorkomen we valpartijen, en hoe kan ik oefenen om stevig op de been te blijven?
  • Hoe zit het met vervoer als ik iets ga mankeren? Hoe kan ik zo lang mogelijk veilig blijven fietsen?
  • Welke hulpmiddelen zijn er als ik minder kracht krijg?
  • Hoe ga ik om met een rolstoel of wat is een trippelstoel?
  • Hoe kan ik de woning aanpassen als ik slechter ter been wordt?
  • Welke hulpmiddelen zijn er om elastische kousen aan te trekken en hoe gebruik je deze?

    Voorbeelden van workshops:

     

  • Workshop: Hoe help je iemand die moeilijk kan staan bij het lopen en verzorgen?

    Hoe kan ik iemand veilig verplaatsen zonder te tillen.

    Samen Beter Thuis kan u een cursus aanbieden om meer oog te krijgen voor het verminderen van de lichamelijke belasting tijdens de zorg van uw naaste. Om de belasting  te verminderen is het van belang dat degenen die de zorgtaken moeten vervullen kennis, inzicht en ervaring kan krijgen in de juiste til- en verplaatsingstechnieken. In de cursus leren we u de juiste technieken, en geven tips over de inzet van hulpmiddelen. Door middel van een goede benadering en uitnodiging worden de til- en verplaatsingshandelingen met meer aandacht voor de naaste uitgevoerd, zodat de zorgontvanger zo goed mogelijk kan meewerken. Zo wordt van de helper/mantelzorger het lichaam minder (over)belast. Doordat de patient of zorgontvanger naar vermogen meewerkt blijft zelfredzaamheid zolang mogelijk behouden.

    Op uw verzoek kunnen wij ook op maat adviezen geven!

     

    Workshop: Hoe doe je dat lopen met (of zonder) hulpmiddelen?
    Hoe doe je dat als je ineens met een loophulpmiddel moet lopen? Hoe help je iemand met krukken de trap op lopen ? Hoe help je iemand met opstaan uit een stoel ? Hoe loop ik met iemand aan de arm ? Hoe geef ik veilig en verantwoord ondersteuning tijdens het lopen. Met welke houding belast mijn rug het minst, als ik iemand help.

    Al deze vragen komen aan de orde tijdens deze workshop. Dit is een drie uur durende workshop die u niet mag missen als u een naaste moet helpen die problemen heeft met lopen, of als uw partner een operatie krijgt aan de benen. U bent door de informatie en instructie die wordt gegeven in deze workshop beter voorbereid op wat er gaat komen als u (tijdelijk) moeilijk ter been bent. U kunt met alle loophulpmiddelen oefenen en uw vragen stellen.

    Deze workshop heeft een keurmerk van de beroepsgroep van fysiotherapeuten en wordt door gekwalificeerde fysiotherapeuten aangeboden in diverse gemeenten. Deze fysiotherapeuten vormen met elkaar een netwerk om samen met u de workshop aan te passen en te verbeteren afhankelijk van uw wensen.

    Flyer-Workshop-Hoe-doe-je-dat-Lopen-met-of-zonder-hulpmiddelen»

    Workshop aanbod per gemeente» 

    Workshops voor mantelzorg: landelijk aanbod

    Margriet Oudhof geeft een training voor mantelzorgers. Zij biedt een ééndaagse cursus om de persoonlijke verzorging en ADL te leren zodat mantelzorgers door kennis van zorghandelingen niet overbelast raken. Informeer via haar website naar de mogelijkheden.

    Graag horen wij van u, waar uw behoefte ligt als mantelzorger of zelfzorger aan ondersteuning in de vorm van workshops. U kun dit mailen naar info@samenbeterthuis.

    Bent u misschien een aanbieder van gekwalificeerde workshops voor  behoud van zelfredzaamheid?  Laat het ons weten. Wij plaatsen tegen een kleine vergoeding een link naar uw workshops.