In het dagelijks leven kan het zomaar ineens op uw pad gaan komen dat u voor iemand moet gaan zorgen die u na staat. Een partner, ouders, of vrienden. U wilt graag uw naaste helpen, die moeilijker kan bewegen door een ziekte of aandoening. Maar… Hoe doet u dat?

Als echte praktijkmensen weten wij, dat het ook van belang is om vaardigheden echt te kunnen oefenen. Wilt u misschien een workshop volgen om uzelf te bekwamen in zorgtaken of om kennis op te doen? Of wilt u als organisatie dit misschien aanbieden aan uw mantelzorgers of patiënten? Informeer naar de mogelijkheden bij  info@samenbeterthuis.nl

Workshops voor mantelzorg en zelfzorg.

Voor mantelzorg en zorgvragers verzorgen wij cursussen en lezingen over allerlei thema’s om Samen Beter Thuis te kunnen blijven.

  • Hoe gebruik je je de website Samen Beter Thuis om de juiste informatie te kunnen vinden om zo lang mogelijk zelfredzaam te blijven.
  • Hoe kan ik veilig lopen? Of hoe kan ik iemand helpen die niet meer goed kan lopen?
  • Hoe voorkomen we valpartijen, en hoe kan ik oefenen om stevig op de been te blijven?
  • Hoe zit het met vervoer als ik iets ga mankeren? Hoe kan ik zo lang mogelijk veilig blijven fietsen?
  • Welke hulpmiddelen zijn er als ik minder kracht krijg?
  • Hoe ga ik om met een rolstoel of wat is een trippelstoel?
  • Hoe kan ik de woning aanpassen als ik slechter ter been wordt?
  • Welke hulpmiddelen zijn er om elastische kousen aan te trekken en hoe gebruik je deze?
Workshops voor mantelzorg: landelijk aanbod

Margriet Oudhof geeft een training voor mantelzorgers. Zij biedt een ééndaagse cursus om de persoonlijke verzorging en ADL te leren zodat mantelzorgers door kennis van zorghandelingen niet overbelast raken. Informeer via haar website naar de mogelijkheden.

Graag horen wij van u, waar uw behoefte ligt als mantelzorger of zelfzorger aan ondersteuning in de vorm van workshops. U kun dit mailen naar info@samenbeterthuis.

Bent u misschien een aanbieder van gekwalificeerde workshops voor  behoud van zelfredzaamheid?  Laat het ons weten. Wij plaatsen tegen een kleine vergoeding een link naar uw workshops.